Geld voor optimaliseren wifi-netwerk

26 reacties

De gemeente Weert heeft sinds april 2014 een operationeel wifi-netwerk in de binnenstad. Het netwerk toont momenteel gebreken en de gemeente investeert extra geld om het wifi-netwerk te optimaliseren.

Bij de aanleg is gebruik gemaakt van zogenaamde accespoints (zenders) die verbonden zijn met het internet van de ondernemers / eigenaren van het desbetreffende pand waaraan deze zender is bevestigd. Door de onderlinge verbinding tussen deze accespoints werd een dekkingsgraad verkregen tot circa 90 %. Het netwerk wordt in stand gehoudendoor Global WIFI die ook de contacten met de ondernemers/eigenaren onderhoudt.

Door het beschikbaar stellen van het internet op deze wijze zijn destijds enorme kosten bespaard op de aanleg van het netwerk. Door de jaren heen zijn er echter enkele verstoringen opgetreden. Deze verstoringen gaan ten kosten van de stabiliteit en kwaliteit van de verbinding. De verstoring is in een enkel geval een gevolg van een slechte internetverbinding van de ondernemer.

De meeste verstoringen zijn echter ontstaan door verhuizing of bedrijfsbeëindiging (zoals de Poorter, Poort van Limburg en de sluiting van het Anker). In dat geval vervalt de internetverbinding en moet er een nieuwe locatie worden gezocht. Naar aanleiding van klachten over plaatselijke slechte verbindingen, is onlangs de dekkingsgraad opnieuw onderzocht en geïnventariseerd. Hieruit blijkt dat tussentijdse bijstelling noodzakelijk is.

De totale investering voor het optimaliseren en verbeteren van het Wifi-netwerk komt neer op een bedrag van € 11.987,-. Dit bedrag komt ten laste van het krediet ter versterking van het stadshart. De gemeenteraad moet nog instemmen met deze financiële injectie. Hierover zullen ze op 24 januari 2018 vergaderen waarna uiterlijk op 1 maart 2018 wordt gestart met de verbetering van het wifi-netwerk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
26 reacties