Maandag minder Intercity’s

Plaats een reactie

Het winterse weer houdt naar verwachtig aan. Ook morgen, maandag 11 december, wordt met name in de middag en in de avond opnieuw veel sneeuw en dus overlast verwacht. Tijdens de avondspits zal de hinder voor treinreizigers zeer groot zijn, zo verwacht de NS. Morgen zou ook de nieuwe dienstregeling van start gaan.

De NS adviseert reizigers dringend om hier rekening mee te houden en de reis hierop aan te passen. Winters weer kan voor overlast zorgen voor alle vormen van vervoer, ook op het spoor. NS en ProRail passen daarom de dienstregeling aan. Er rijden morgen minder treinen dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke 10 minuten. Voor Weert betekent dat er minder Intercity’s arriveren en vertrekken.

Wat houden de maatregelen in?

Treintijden kunnen gewijzigd zijn door de start van de dienstregeling 2018 of vanwege de aanpassing als gevolg van het winterweer. Houd rekening met drukte in de treinen en extra overstappen. De NS raad je aan om waar mogelijk buiten de spits te reizen.

Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand. NS zet extra medewerkers in om de reizgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks de aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kun je hinder ondervinden van het weer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.

Ga goed geïnformeerd op reis

De NS Reisplanner wordt in de avonduren bijgewerkt met de meest actuele reisinformatie voor de volgende dag. Men adviseert de weerberichten goed in de gaten te houden en kort voor vertrek jouw reis te plannen op www.ns.nl of met de Reisplanner Xtra app.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie