Syrisch gezin mag wellicht blijven

Algemeen 84 reacties 2 min. leestijd

Een Syrische gezin zit sinds mei 2016 ondergedoken in Weert. Nu, 18 maanden later, hebben ze op nieuw asiel aangevraagd en maken ze kans op een verblijfsvergunning, zo meldt 1Limburg.

Het gezin dreigde destijds uit gehaald te worden. De moeder en haar vier kinderen moest vanwege Europese regelgeving terug naar Duitsland omdat zij zich daar als eerste hadden geregistreerd nadat ze uit Syrie waren gevlucht. De broer van de moeder, die als vaderfiguur voor de kinderden fungeerde, had wel een verblijfsvergunning in Nederland.

Zo’n 20 vrijwilligers uit Weert en de burgemeester staken een stokje voor de dreigende gezinsscheiding en hielpen het gezin aan een onderduikadres. Ze werden bij de zusters Birgittinessen ondergebracht. Ook hebben ze tijdelijk op een ander adres gewoond omdat hun onderduikadres bekend dreigde te worden.

De afgelopen maanden hebben de Weertenaren voor het gezin gezorgd. De kinderen zijn naar school gegaan terwijl de moeder zich schuil moest houden. Het gezin kreeg de status ‘met onbekende bestemming’.

Iemand met de status ‘met onbekende bestemming’ mag zich na 18 maanden opnieuw aanmelden als vluchteling. Dat is nu gebeurd en daarmee maakt het gezin alsnog grote kans om in Weert te mogen blijven. Het gezin reageerde erg blij en dankbaar voor de camera van L1.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
84 reacties