Opening voetbalcourt FC Oda

Op zondag 7 januari 2018 opent Voetbalvereniging FC Oda feestelijk het nieuwe FC ODA Court op haar accommodatie op sportpark Boshoven.

Al jaren was de vervallen voetbalkooi op de accommodatie van FC Oda een doorn in het oog van velen. Financiële middelen voor een nieuwe kooi waren er niet, maar de wens voor een nieuwe voetbalcourt bleef groot.

Een groep trouwe leden, die FC Oda een warm hart toedragen, hebben daarom een jaar geleden het initiatief genomen om te pogen deze gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. En met succes! De leden Giel van Driel, Frans Korten, Wim Litjens, Giel Schreven en Paul Schuermans, hebben op geheel vrijwillige basis kosten nog moeite gespaard om dit prestigieuze project te realiseren. Door met enthousiasme veel te lobbyen, sponsoren te zoeken, teams en individuele leden te bewegen geld te verzamelen, zijn zij erin geslaagd het streefbedrag bij elkaar te brengen. In juli werd het sein “groen” afgegeven en werd het nieuwe court en het kunstgras besteld bij de leverancier. In september werd de oude voetbalkooi verwijderd en gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Nadat het kunstgras was aangebracht werd het FC ODA Court in oktober opgeleverd. Inmiddels wordt het Court al veel gebruikt door voornamelijk jeugdleden.

FC Oda is super trots dat de Courtcommissie dit project heeft kunnen realiseren en dat er nu een mooie voetbalcourt ter beschikking staat voor iedereen. De voetbalcourt is ook buiten de openingstijden van Sportpark Boshoven geopend doordat de Gemeente Weert het hekwerk gaat aanpassen. Er kan, doordat er verlichting aanwezig is, ook in de avonduren op gevoetbald worden. Het is een absolute aanwinst voor Sportpark Boshoven.

Het Court zal officieel geopend worden door wethouder Van den Heuvel op zondag 7 januari om 14:30 uur. Iedereen is uitgenodigd de opening bij te komen wonen. Op deze dag vinden er nog meer festiviteiten plaats op de accommodatie van FC Oda zoals een midwinter toernooi en de traditionele receptie. Het e.e.a. kun je nazien op www.fcoda.nl.