Nieuwbouw bij voormalige drogisterij

Algemeen Dorpen Economie Swartbroek 4 reacties 1 min. leestijd

Woningstichting St. Joseph uit Stramproy heeft bij de gemeente Weert een plan ingediend om op de locatie van de voormalige drogisterij met bovenwoning aan de Julianastraat 26, acht zelfstandige woningen in de sociale huursector realiseren. Het pand staat al zo’n 7 jaar leeg en het verval treedt in.

Vanwege de slechte kwaliteit wordt de bestaande bebouwing gesloopt en vindt er volgens het plan nieuwbouw plaats. Vijf woningen worden dan vervolgens op de begane grond en drie woningen op de eerste verdieping gerealiseerd. De woningen op de begane grond worden voorzien van een patio(tuin), twee van de woningen op de eerste verdieping krijgen een dakterras.

De bebouwing wordt aan beide zijden drie meter uit de zijdelingse perceelsgrenzen gerealiseerd, aan de linkerzijde van de bebouwing komt een inrit, aan de rechterzijde zijn de buitenruimtes voor de appartementen gepland. Op het achterterrein wil men 8 parkeerplaatsen realiseren.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft onder voorwaarden ingestemd met de plannen. Het bouwplan moet passen binnen het dorpsgezicht en ook het bestemmingsplan zal aangepast moeten worden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties