Woningstichting St. Joseph uit Stramproy heeft bij de gemeente Weert een plan ingediend om op de locatie van de voormalige drogisterij met bovenwoning aan de Julianastraat 26, acht zelfstandige woningen in de sociale huursector realiseren. Het pand staat al zo’n 7 jaar leeg en het verval treedt in.

Vanwege de slechte kwaliteit wordt de bestaande bebouwing gesloopt en vindt er volgens het plan nieuwbouw plaats. Vijf woningen worden dan vervolgens op de begane grond en drie woningen op de eerste verdieping gerealiseerd. De woningen op de begane grond worden voorzien van een patio(tuin), twee van de woningen op de eerste verdieping krijgen een dakterras.

De bebouwing wordt aan beide zijden drie meter uit de zijdelingse perceelsgrenzen gerealiseerd, aan de linkerzijde van de bebouwing komt een inrit, aan de rechterzijde zijn de buitenruimtes voor de appartementen gepland. Op het achterterrein wil men 8 parkeerplaatsen realiseren.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft onder voorwaarden ingestemd met de plannen. Het bouwplan moet passen binnen het dorpsgezicht en ook het bestemmingsplan zal aangepast moeten worden.

4 REACTIES

 1. En alweer luxe woningen voor de duurdere sociale huursector.
  Een half vrijstaand of tussen-woning is tegenwoordig goedkoper dan een appartement of flatwoning.

 2. Kale huur 710, 68 Euro voor een appartement aan het Kerkplein, kwam de woningstichting aan de straatstenen niet kwijt.
  Na verlaging van de huur, zodat het net in de sociale verhuur kon, is het appartement, na drie kwart jaar leeg gestaan te hebben en meerdere mensen het bezichtigd hebben én afgewezen (was niet geschikt voor ouderen of slecht ter been zijnde), nu eindelijk verhuurt.
  Terwijl er meerdere (oudere) mensen op de wachtlijst staan voor een (kleinere) woning of appartement.
  Hoezo vraag en aanbod.
  Er zijn al woningzoekende die noodgedwongen al weken of maanden in een B&B wonen, omdat er geen woningen zijn.
  Zodra de zeldzaamheid zich voor doet dat er in Rooj een betaalbare half vrijstaande woning, tussenwoning of appartement vrij komt, storten meerdere ingeschreven gegadigden zich op de site van de woningstichting om te reageren.

 3. Tot €710,68 heb je recht op subsidie. Is ooit uitgevonden voor mensen met een relatief laag salaris. Met een laag inkomen is het dus goed mogelijk om “mooi” te wonen en mooi is in deze nogal subjectief.

  Jij weet goed wat ik met vraag en aanbod bedoel.

  Er zijn verkiezingen op komst dus even uitzoeken welke partij de nek hier voor uitsteekt. Met alleen lullen komen wij er niet hè.

Comments are closed.