(Foto’s) Donderdag heeft omstreeks 17.00 uur een ongeval plaatsgevonden op de Ringbaan-Noord ter hoogte van de turborotonde in Weert.

Een vrachtwagen, komende uit de richting van Boshoven, wilde de turborotonde oprijden toen plotseling de oplegger achterbleef en op het asfalt dreunde. De oplegger was van de trekker afgeschoten. Niemand raakte gewond.

De politie kwam ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. Er werd een rijstrook afgesloten waardoor het verkeer lichte hinder ondervond. Met man en macht wordt gedraaid om de oplegger weer naar boven te krijgen en op de trekker te zetten.

10 REACTIES

 1. Uitgaande van de naam op de truck lijkt me het een Oost-europese trucker die dit voor elkaar gekregen heeft. Waarschijnlijk zijn rijbewijs bij een pakje Croma gekregen. Ik ben zelf ook chauffeur en controleer voor iedere rit mijn wagen. Had hij dat ook maar gedaan dan was dit waarschijnlijk niet gebeurd.

 2. Is een mogelijke oorzaak,
  maar bij aankoppelen eerst even in de versnelling en aan oplegger trekken, kijken of hij vast zit, alvorens je lucht op de oplegger zet, kan ook wonderen doen.
  Schotel niet helemaal tegen onderkant trekker zetten met aankloppelen, kan ook een mogelijke oorzaak zijn.
  Beide oorzaken zijn onoplettendheid en haastige spoed van de chauffeur.

 3. Ja precies, gelijk bovenop de chauffeur zitten is niet altijd eerlijk.
  Techniek vaalt ook, zeg ik als technisch opgeleide.
  Om op die plek te komen met zijn trailer heeft hij al genoeg verrichtingen gedaan waar hij hem door had moeten verliezen.
  Maar mij gaat het hier niet om het gelijk, maar dank je.

 4. @ Zomaar,Het gaat ook niet om het gelijk te krijgen. Ik had het ook verkeerd beoordeeld helaas. Wens je een fijne jaarwisseling !

 5. Ik wens dat iedereen die hier leest of schrijft, maar het kan als nog ook aan de chauffeur liggen. Je weet het als buitenstaander gewoon niet. Dan is gelijk zo een oordeel over de oost Europese chauffeurs alles in 1 keer over 1 kam getrokken. Natuurlijk daar zitten ook cowboys tussen, maar het merendeel is internationaal chauffeur en vakbekwaam.

 6. Beste Arfje, je kunt altijd je reactie aanpassen, altijd. Doe ik ook.
  Je kunt hem zelfs verwijderen, ik schrijf ook weleens dingen waar ik de dag erna spijt van heb. Heb hier ook al eens mijn excuses aangeboden voor heftige uitspraken, je bent mens en mensen maken fouten en techniek kan falen of stuk gaan.

 7. Beste Zomaar,je hebt hier wel een punt. Heb mijn eerste reactie verwijderd want hij was te kort door de bocht.En ja, we zijn allemaal mensen die fouten maken. En natuurlijk kunnen we niet allemaal perfekt in woord en geschrift zijn. Belangrijkste is dat de boodschap overkomt.

Comments are closed.