Budel – Drie zakkenrollers uit Budel die zich verstopten op een toilet werden afgelopen nacht aangehouden op het Catharinaplein in Eindhoven. Ze zouden eerder die avond de portemonnees van in ieder geval twee mannen gerold hebben.

Rond 23.00 uur werden agenten op het Stratumseind in Eindhoven aangesproken door een man. Zijn portemonnee zou even daarvoor gerold zijn. Vermoedelijk door een groepje van drie jongens. Er was ook een getuige van het incident, waardoor er een goed signalement was van de mogelijke daders. Er is naar de verdachten uitgekeken, maar zij werden op dat moment niet aangetroffen.

Kort na middernacht kwam er een nieuwe melding binnen van een bezoeker van het uitgaansgebied. Ook zijn portemonnee was gerold en vermoedelijk door dezelfde daders. Kort in de buurt van het incident zagen de collega’s drie jongens die volledig voldeden aan het signalement. Zij gingen er snel vandoor en probeerden zich op het Catharinaplein te verstoppen in het toilet van een horecagelegenheid dat ze in gevlucht waren. Daar waren ze echter snel gevonden. Vlakbij hen werd de portemonnee van één van de slachtoffers gevonden. De drie mannen (18, 19 en 19 jaar oud, uit Budel) zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Zakkenrollen

Slachtoffer worden van zakkenrollen is buitengewoon vervelend. Je bent jouw geld kwijt, maar moet ook snel allerlei zaken regelen, zoals je bankpas blokkeren, een nieuwe aanvragen en nieuwe sleutels laten maken. Gelukkig zijn deze zakkenrollers gepakt door de politie en krijgen de slachtoffers hun goederen terug. Toch is het zaak om alert te zijn op zakkenrollers.

Meer info vind je op: https://www.politie.nl/themas/zakkenrollen.html.

11 REACTIES

 1. Hoe dom kun je zijn om een portemonnee te pikken en deze (andermans) portemonnee bij je op zak te houden. Dan haal je toch het geld (en waardevolle dingen) er uit en het grootste bewijs (de portemonnee) gooi je dan weg.

 2. Ik vind het jammer dat mijn vorige reactie over de woonachtigheid van de verdachten uit “Budel” (Lees Nassau-Dietzkazerne) verwijderd is.
  Dit is geen op zichzelf staande zaak. Gisteren is in Zwolle ook al een 29 jarige man uit “Budel” opgepakt voor zakkenrollerij. Deze werd opgepakt samen met drie medeverdachten uit Ter Apel en Dronten (rara, wat hebben deze plekken toch gemeen met Budel?).
  Ik wil er alleen voor zorgen dat de over het algemeen nette inheemse Budelnaren niet tekort worden gedaan door deze berichtgevingen :).

 3. Ach, ook onder ons ‘nette’ budelnaren zitten rotte appels. Maar ik ben het ermee eens dat bewoners van het AZC geen Budelnaren zijn, het zijn een soort van toeristen, aangezien het AZC alleen voor tijdelijke huisvesting geldt. Eigenlijk zijn het mensen zonder vaste woon/verblijfplaats… Hiermee heb ik niet gezegd dat de daders asielzoekers zijn, maar ik vind het wel de schijn hebben.

 4. kwamen ze van het AZC dan? In dat geval vind ik het zelfs schandelijk dat het beestje niet bij de naam wordt genoemd in de media!

 5. Hoe moeten we alert zijn als we weer eens niet mogen weten wie deze zakkenrollers zijn. De bevoogding door de redactie slaat ergerlijk door naar mijn mening. Budelenaren staan niet bekend als zakkenrollers meen ik voor 100% zeker te weten.

 6. Inderdaad, het zou veel duidelijk maken als werd aangegeven of het echte Bulanders waren of tijdelijke bewoners aan de Randweg Oost.

 7. Van halve waarheden zijn we niet gediend. En mocht het zo zijn dat de redactie van hogerhand gestuurd wordt dan willen we dat ook weten.
  Het is bijna 2018 en we zijn veelal behoorlijk opgeleid; geen enkele reden dus om de waarheid te verhullen.

Comments are closed.