Voor de tweede keer zullen de sporters van Weert gehuldigd gaan worden op het Kiwanis Sport & Cultuurgala Weert in Beweging (waar sport, kunst & cultuur zich verbinden).

Het sportgala zal plaatsvinden op zaterdag 27 januari a.s. in het Munttheater in Weert. Serviceclub Kiwanis uit Weert heeft zich verbonden aan deze grootse avond waar de sportman of -vrouw van het jaar uitgeroepen gaan worden. Ook is er de Lei de Borgie Bokaal voor het sportteam van het jaar, de G-sporter van het jaar, talent van het jaar, bijzondere sportaward en ook een titel voor de Sportcoach van het jaar.

De Weerter Sportraad heeft de nominaties in ontvangst genomen en uit de drie beste per categorie zal uiteindelijk op het sportgala de winnaar uitgeroepen worden.
Iedere categorie heeft drie genomineerden, bij het sporttalent van het jaar zijn het er vijf.

Alle genomineerden van het jaar 2017 (willekeurig)

Sportman/vrouw: Veerle Dignouts (turnen), Maaike Caelers (triathlon), Paulos Claessens (breakdance).

Sportcoach: Raymon Truijen (breakdance), Olaf van der Zanden (GvG) en Jules Smolenaers (Hockey).

Sportteam – Lei de Borgie Bokaal: Dames 1 Hockey, Breakdance Crew Fresh Allstars, Heren 1 Triathlon.

G-Sporter: Nick Close (all-round), Jos Keersemaekers (handbike), Hanneke Kort (AV Weert)

Sporttalent: Lotte Hermans (turnen), Philippe Houtackers (paardrijden/springen), Lorenzo Caboni (breakdance), Dyonne Klomp (zwemmen/RBW), Demi Nieuwekamp (BMX), Emma Bocken (paardrijden/springen).

Huldiging Sportaward 2017: Wim Vorstenbos

Tijdens deze avond wordt de nieuwe website van www.weertinbeweging.nl gelanceerd waar men de sporters met hun bijzondere prestaties kan terugvinden met cv en mooiste sportfoto. Een aanwinst voor Weert waar we met trots onze (top)sporters kunnen presenteren.

Op het Sport & Cultuurgala worden de winnaars bekend gemaakt en worden tevens prachtige kunstwerken geveild, gemaakt door kunstenaars van RICK, waaronder Mia van Roy en Philo-Pisters-Plum. De avond wordt cultureel omlijst door RICK, o.a. de Big Band onder leiding van Mia Claessen, bestaande uit enthousiaste jongeren die hun muziek ook als sport zien. Alsook een dansoptreden van het prachtige showballet van Sandra Höpfner-Buchnitzki.

Natuurlijk laten de Fresh Allstars zich zien en hebben we een prachtige optreden van zangeres Ellen Valkenburg, welbekend van het optreden tijdens de opening van het Cultureel lint 2017. Bij de ontvangst in de foyer spelen Marie-Jose Didderen (Chello) en Sylvia Berghs (piano) diverse muzikale stukken. De afterparty wordt verzorgd door DJ Laurens.

Tijdens deze avond zal een nieuw samengestelde jury voor Cultuurprijs Weert de aftrap geven voor een Cultuurprijs die later in 2018 bekend gemaakt gaat worden.

Opbrengst Gala

De opbrengst van de avond gaat naar het goede doel “United by Music”. Anouk Roost (muziektherapeute) heeft zelf al een band met optredens met kinderen (Reintje en haar Voskes). Met de opbrengst van de veiling maken we een start voor ook een eigen United by Music orkest in Weert onder begeleiding van Anouk.

United by Music geeft getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek. Het doel van de stichting is om de inclusief van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Voor meer informatie kun je kijken op www.unitedbymusic.nl. Vorig jaar was een van de goede doelen het boekje “Kip Jenn” van Jennifer Konings. Dit boekje is inmiddels succesvol gerealiseerd en tijdens deze avond ook te koop.

Het Kiwanis Sport & Cultuurgala Weert in Beweging wordt mede mogelijk gemaakt door de Weerter Sportraad, de Gemeente Weert, RICK, de Kiwanis Weert en sponsoren.
Via facebook wordt men op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen van het Sport & Cultuurgala Weert in Beweging!

Het Sportgala Weert is voor iedereen toegankelijk. Kosten van een ticket zijn 14,50 euro inclusief een pauzedrankje. Ontvangst 19.00 uur, aanvang Sport & Cultuurgala 19.30 uur. Kaartverkoop via www.munttheater.nl.

18 REACTIES

 1. Sinds wanneer is breakdance een sport?
  Staat net zo hoog aangeschreven als vogelpikken, fierljeppen, golf, biljarten etc.
  Is het zo erg gesteld met de sporters in Weert?

 2. Een sport is een fysiek spel of denkspel dat volgens regels in competitieverband of recreatief kan gespeeld worden.

  Beetje kortzichtig, Sjra.

 3. Kun jij op je hoofd draaien? Airflares en salto’s doen op de maat van de muziek?Denk het niet he? Ga eerst maar eens uitzoeken wat breakdance inhoud en wat voor uren je keihard moet trainen om zoiets te bereiken, vorm daarna je mening. De Fresh Allstars staan aan de top van de nationale en internationale breakdancewereld en trainen elke dag van de week.Verder zijn ze wereldkampioen geworden en zijn twee leden van de groep nederlands kampioen solo. Ze reizen de wereld over om wedstrijden te dansen en zetten hun hele leven in het teken van breakdance, dit op 11-16 jarige leeftijd. Als dat geen TOPsport is weet ik het ook niet meer!

 4. Wat je zegt klopt niet. Breakdance is wereldwijd een enorm grote sport. Het is begonnen in de Verenigde Staten en is daar nog steeds groots aanwezig. Samen met Nederland en een aantal andere landen vormt het de breakdance top. China, Japan, Korea, India, Indonesië, Australië, Nieuw Zeeland, Canada, Zuid Amerika, alle landen van Europa en verschillende landen in Afrika doen mee binnen competities op mondiaal niveau. Het word dus niet ‘maar door een paar landen gedaan’.
  Gratis tip: Ga in het vervolg eerst eens wat research doen voordat je jouw (negatieve) mening rondstrooit op het internet.

 5. Wat is jouw perceptie van “enorm groot”?
  Als je zelf 1,20 meter groot bent is 1,70 meter ook al enorm groot.
  Volgens mij is er nog niet eens een overkoepelende bond in Nederland of wereldwijd dus iedereen doet maar wat en roept zich zelf uit tot Nederlands- of wereldkampioen.

 6. Er is wel een overkoepelende bond in Nederland. Er is een nationale competitie, met voorrondes en een finale. je wint als je boven aan de ranking staat. Dit geld zowel voor groep als solo, in verschillende leeftijdscategoriën. Verder is er ook een wereldkampioenschap, met voorrondes per land en per werelddeel. Er zijn verschillende competities, 1 voor groepen en 1 voor solo. Hoe beide systemen precies werken ga ik niet helemaal uitleggen hier.
  Bovendien is het onlangs benoemd tot een Olympische sport. Het is dus wel topsport, breakdance voldoet aan de definitie.
  Nogmaals, ga eerst onderzoek doen voordat je dingen roept. Ik krijg sterk het idee dat je liever met je eigen bekrompen ideeën blijft zitten, ook als ze niet kloppen. Ik zal daarom ook niet verder reageren, zonde van mijn tijd.

Comments are closed.