Genomineerden Sport & Cultuurgala

Algemeen Sport Uitgaan Weert 18 reacties 5 min. leestijd

Voor de tweede keer zullen de sporters van Weert gehuldigd gaan worden op het Kiwanis Sport & Cultuurgala Weert in Beweging (waar sport, kunst & cultuur zich verbinden).

Het sportgala zal plaatsvinden op zaterdag 27 januari a.s. in het Munttheater in Weert. Serviceclub Kiwanis uit Weert heeft zich verbonden aan deze grootse avond waar de sportman of -vrouw van het jaar uitgeroepen gaan worden. Ook is er de Lei de Borgie Bokaal voor het sportteam van het jaar, de G-sporter van het jaar, talent van het jaar, bijzondere sportaward en ook een titel voor de Sportcoach van het jaar.

De Weerter Sportraad heeft de nominaties in ontvangst genomen en uit de drie beste per categorie zal uiteindelijk op het sportgala de winnaar uitgeroepen worden.
Iedere categorie heeft drie genomineerden, bij het sporttalent van het jaar zijn het er vijf.

Alle genomineerden van het jaar 2017 (willekeurig)

Sportman/vrouw: Veerle Dignouts (turnen), Maaike Caelers (triathlon), Paulos Claessens (breakdance).

Sportcoach: Raymon Truijen (breakdance), Olaf van der Zanden (GvG) en Jules Smolenaers (Hockey).

Sportteam – Lei de Borgie Bokaal: Dames 1 Hockey, Breakdance Crew Fresh Allstars, Heren 1 Triathlon.

G-Sporter: Nick Close (all-round), Jos Keersemaekers (handbike), Hanneke Kort (AV Weert)

Sporttalent: Lotte Hermans (turnen), Philippe Houtackers (paardrijden/springen), Lorenzo Caboni (breakdance), Dyonne Klomp (zwemmen/RBW), Demi Nieuwekamp (BMX), Emma Bocken (paardrijden/springen).

Huldiging Sportaward 2017: Wim Vorstenbos

Tijdens deze avond wordt de nieuwe website van www.weertinbeweging.nl gelanceerd waar men de sporters met hun bijzondere prestaties kan terugvinden met cv en mooiste sportfoto. Een aanwinst voor Weert waar we met trots onze (top)sporters kunnen presenteren.

Op het Sport & Cultuurgala worden de winnaars bekend gemaakt en worden tevens prachtige kunstwerken geveild, gemaakt door kunstenaars van RICK, waaronder Mia van Roy en Philo-Pisters-Plum. De avond wordt cultureel omlijst door RICK, o.a. de Big Band onder leiding van Mia Claessen, bestaande uit enthousiaste jongeren die hun muziek ook als sport zien. Alsook een dansoptreden van het prachtige showballet van Sandra Höpfner-Buchnitzki.

Natuurlijk laten de Fresh Allstars zich zien en hebben we een prachtige optreden van zangeres Ellen Valkenburg, welbekend van het optreden tijdens de opening van het Cultureel lint 2017. Bij de ontvangst in de foyer spelen Marie-Jose Didderen (Chello) en Sylvia Berghs (piano) diverse muzikale stukken. De afterparty wordt verzorgd door DJ Laurens.

Tijdens deze avond zal een nieuw samengestelde jury voor Cultuurprijs Weert de aftrap geven voor een Cultuurprijs die later in 2018 bekend gemaakt gaat worden.

Opbrengst Gala

De opbrengst van de avond gaat naar het goede doel “United by Music”. Anouk Roost (muziektherapeute) heeft zelf al een band met optredens met kinderen (Reintje en haar Voskes). Met de opbrengst van de veiling maken we een start voor ook een eigen United by Music orkest in Weert onder begeleiding van Anouk.

United by Music geeft getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek. Het doel van de stichting is om de inclusief van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Voor meer informatie kun je kijken op www.unitedbymusic.nl. Vorig jaar was een van de goede doelen het boekje “Kip Jenn” van Jennifer Konings. Dit boekje is inmiddels succesvol gerealiseerd en tijdens deze avond ook te koop.

Het Kiwanis Sport & Cultuurgala Weert in Beweging wordt mede mogelijk gemaakt door de Weerter Sportraad, de Gemeente Weert, RICK, de Kiwanis Weert en sponsoren.
Via facebook wordt men op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen van het Sport & Cultuurgala Weert in Beweging!

Het Sportgala Weert is voor iedereen toegankelijk. Kosten van een ticket zijn 14,50 euro inclusief een pauzedrankje. Ontvangst 19.00 uur, aanvang Sport & Cultuurgala 19.30 uur. Kaartverkoop via www.munttheater.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
18 reacties