(Foto’s) Recreatiegebied de IJzeren Man heeft ook aanzienlijk geleden door de storm. In het bosgebied zijn tientallen bomen omgewaaid.

Door de omgewaaide bomen zijn paden onbereikbaar geworden. Het pad naar kinderboerderij Het Hertenkamp is versperd en er staan diverse bomen scheef en dreigen om te vallen. Ook bij de kinderboerderij zijn bomen omgewaaid.

In het gebied vol bomen was het onoverkomelijk dat er schade zou ontstaan. Ook het klimbos en het pas aangelegde zintuigenpark moesten het ontgelden. Maar de schade lijkt in relatieve zin wel mee te vallen. Bij het klimbos zijn bomen omgewaaid waaraan het parcours was bevestigd. Maar het overgrote deel van de bomen is blijven staan.

Jack Hermans, eigenaar van het klimbos: “We zullen enkele bomen moeten verwijderen en we passen route 3 aan”. De schade ziet er nu ernstig uit, maar de oplossing is al bedacht. Ook bij het zintuigenpark zal men bomen moeten verwijderen, maar ook hier had de schade ernstiger kunnen zijn.

De komende dagen zal men flink moeten zagen in de IJzeren Man, maar op korte termijn kan iedereen weer veel plezier beleven in het recreatiegebied.

Meer informatie kun je vinden via:
https://www.facebook.com/klimbosweert/
https://www.facebook.com/zintuigenparkweert/

Bijdrage van Theo Van de Winkel