Poetsdoek vat vlam in truck

(Foto’s) Dinsdagavond rond 20.15 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand ter hoogte van de DAF garage op Kampershoek.

Ter plaatse had de chauffeuse een steekvlam bij haar vrachtwagen waargenomen. Ze vertrouwde het niet en schakelde de hulp van de brandweer in. De brandweer kwam met een tankautospuit en waterwagen ter plaatse.

Gelukkig leek de situatie mee te vallen. De vlammen bleven uit en de brandweer hoefde enkel een nacontrole uit te voeren. Een emmertje was wat voldoende om de situatie onder controle te krijgen.

De oorzaak was een poetsdoek in de vrachtwagen die vlam had gevat. Deze was waarschijnlijk na een onderhoudsbeurt achtergebleven. De vrachtwagen was overigens niet bij de DAF garage zelf geweest, maar de onderhoudsbeurt had elders plaatsgevonden.