Succesvolle scholenactie voor Malawi

(Foto’s) Bij OJBS De Duizendpoot in Stramproy is dinsdag het eindbedrag bekend gemaakt van de kerstacties voor Malawi.

In het kader van de ‘Dag van de rechten van het Kind’ hebben de zeven basisscholen die aangesloten zijn bij de Stichting Eduquaat met diverse acties en kerstmarkten € 4430,90 bijeengebracht.

Ieder jaar besteden de scholen aandacht aan de Rechten van het Kind en organiseren zij acties voor een goed doel. Het geld dit jaar is bestemd voor onderwijsprojecten in Malawi. Deze projecten zijn aangedragen door de Weertse onderwijzeres Thérèse Huibregts. Thérèse ondersteunt al tien jaar lang talloze onderwijs- en gezondheidsprojecten in Malawi, een van de armste landen van de wereld.

Als voorbereiding op de acties van de kinderen heeft zij in november een groot aantal presentaties gehouden op de Weerter Eduquaat scholen. De Philips van Horne scholengemeenschap, die dit jaar haar 50-jarig jubileum gaat vieren, heeft ook een van haar onderwijsprojecten geadopteerd.

Bekijk een ingestuurde bijdrage.

[nggallery id=’6007′]