Update 14.30u – (Foto’s) De westerstorm die momenteel over Nederland raast houdt ook huis in de regio Weert.

De brandweer heeft al de nodige meldingen binnen gekregen om omgewaaide bomen van de weg te halen. Zo zijn er op de Sint Maartenslaan, Onzelievevrouwenstraat en Eindhovenseweg in Weert bomen omgewaaid. Ook de N266 in Nederweert en de N280 bij Baexem zijn versperd door omgewaaide bomen.

Op de Onzelievevrouwenstraat is een boom op een auto gevallen. Niemand raakte gewond, maar het scheelde maar weinig aldus omwonenden. Binnen 1 minuut waaiden op het aangrenzende gasveld meerdere dikke bomen om.

Bestuurders op de Ringbaan-Noord moesten bij Kampershoek uitwijken voor wegvliegende verkeerslichten.

Update 11.25 uur

Op de Limburglaan was een grote boom tegen een woning gevallen. Ook een auto die stond geparkeerd moest het ontgelden. Bij het aanbouw zijnde winkelcentrum in de wijk Leuken was het piepschuim voor de fundering in de wijk gewaaid. Medewerkers van het aannemersbedrijf zijn meteen ter plaatse gegaan om de platen op te ruimen.

Verder heeft de NS het treinverkeer in heel Nederland stilgelegd.

Update 12.05 uur

Op de N266 in Nederweert was een grote tak tegen een vrachtwagen gewaaid. De bestuurder van de vrachtwagen is ter plaatse nagekeken in de ambulance. Verder was op de Beatrixlaan een tak op een auto gevallen en was op de Dillenburg een grote boom omgewaaid. Bij een woning aan de Victor de Stuerstraat waren dakpannen van het dak gewaaid.

Update 14.30 uur

Er zijn vandaag opvallend veel grote bomen omgewaaid. Ook de omgeving van de Biest heeft het zwaar te verduren gehad. Zo waren in de Aldenborghstraat en Minderbroederslaan bomen op woningen gevallen. Verder kwam de brandweer in actie op Boshoven om daar op o.a. de Floralaan, Boshoverweg en St. Luciastraat bomen te verwijderen.