Op 27 februari vindt er weer een workshop Fondsenwerving plaats. Deze wordt aangeboden door het Vrijwilligerscollege van Punt Welzijn en het Samenfonds0495, bijgestaan door 2 gastsprekers. Heb je een mooi idee voor de buurt, vereniging of organisatie? Meestal heb je voor de uitvoering hiervan wat meer nodig. Bijvoorbeeld menskracht, materialen of geld.

Men start dit vrijwilligerscollege met een korte introductie over succesvol fondswerving. Daarna zullen drie lokale fondsen, het Samenfonds 0495, Fonds Burgerinitiatieven en het Leefbaarheidsfonds, zich uitgebreid voorstellen. Zo krijg je inzicht in wat deze fondsen ‘echt’ belangrijk vinden, hoe ze jou kunnen helpen en maak je kennis met de gezichten achter de fondsen. Natuurlijk is er mogelijkheid om vragen te stellen. Indien u al een concreet voorstel heeft, gelieve dit vooraf door te mailen.

Deze workshop is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties en professionals van maatschappelijke organisaties die voornemens zijn om aan de slag te gaan met fondswerving en die graag handvatten en de in’s en out’s willen weten van het doen van een ‘goede fondsaanvraag’.

Doel van de introductie succesvol fondswerving is een beeld te vormen wat nodig is om een goed plan te schrijven. Men behandelt vragen als: Hoe ziet een goed plan eruit? Hoe ziet een goed (financieel) dekkingsplan eruit? Daarnaast staat een nadere kennismaking met Fonds Burgerinitiatieven, Leefbaarheidsfonds en het Samenfonds 0495 op de agenda.

Wendy van Someren – Samenfonds0495

Wendy van Someren, coördinator van het Samenfonds0495, zal de workshop verzorgen. Wekelijks ziet ze aanvragen voorbij komen. Haar ervaring is dan ook dat als je een goed plan hebt, je makkelijker en sneller financiële ondersteuning krijgt. Het Samenfonds0495 streeft ernaar mensen bij elkaar te brengen en zet zich in voor een sterkere gemeenschap. Ze steunen sociale initiatieven rond diverse thema’s, zoals mensen in kwetsbare situaties, cultuur, zorg, welzijn, sport & bewegen.

Aniek Burger – Wonen Limburg en Lilian Fonteijn – Gemeente Weert

Aniek Burger, Sr. Medewerker Leefbaarheid van Wonen Limburg, vertelt over de mogelijkheden van het Leefbaarheidsfonds. Het Leefbaarheidsfonds is een budget van en voor huurders bedoeld om de woonomgeving en leefbaarheid te verbeteren. Lilian Fonteijn, medewerker gemeente Weert, zal vertellen over de mogelijkheden van het fonds Burgerinitiatieven.

Locatie

De workshop vindt plaats in het Cwartier, Beekstraat 54, ruimte 101. Tijd: 19.00 tot 21.00 uur en tussen 21.00 en 22.00 uur mogelijkheid tot individuele gesprekken (indien op voorhand aangevraagd). Graag aanmelden voor deze workshop via de agenda op www.goedbezigweert.nu of door een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. de naam van de workshop, uw naam, naam van jouw vrijwilligersorganisatie en telefoonnummer.