Vlaggetjes voor nieuw Zintuigenpark

(Foto’s) Maandag staken kinderen en ouderen de handen uit de mouwen om vlaggetjes van papier of stof te maken met daarop iets wat met de zintuigen horen, voelen, zien, ruiken en proeven te maken heeft.

Aan de activiteit bij Brownies & Downies deden een aantal kinderen van basisschool Het Dal, ouderen van zorgcentrum St. Martinus én medewerkers van Brownies&downieS Weert mee. De vlaggetjes worden opgehangen bij de zes natuurbeleefplekken in het Zintuigenpark. De vlaggetjes zorgen voor een feestelijke uitstraling tijdens de officiële opening van het Zintuigenpark Weert op woensdag 14 maart.

Mensen komen bij elkaar

Net als het Zintuigenpark brengt het vlaggetjes maken groepen mensen bij elkaar. “Het past hele-maal in ons schoolbeleid,” vertelt Yvonne Vaes, directrice van Het Dal. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen op een speelse manier in contact komen met andere groepen in onze samenleving. Samen ben je de samenleving.” Natascha Laarhoven, welzijnscoach bij St. Martinus – dat onderdeel is van zorginstelling Land van Horne – onderstreept dat. “Als Land van Horne willen we dat onze bewoners zo lang mogelijk prikkels van de buitenwereld krijgen. Door samen met de kinderen vlaggetjes te maken, worden hun cognitieve en sociale vaardigheden gestimuleerd. Het is een echte belevenis voor ze.”

Natuurbeleefplekken

Wie het Zintuigenpark bezoekt, beleeft de natuur op een intense manier. De zintuigen worden geprikkeld door natuurlijke speeltoestellen. Op iedere natuurbeleefplek wordt één zintuig geactiveerd en op de plek Feest komen alle zintuigen samen. Het Zintuigenpark Weert is er voor iedereen. Voor jong en oud. Voor mensen met en zonder een beperking. Het Zintuigenpark Weert ligt in het natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man Weert, dat onderdeel is van het Grenspark Kempen~Broek.

Het Zintuigenpark Weert is mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de gemeente Weert. De gemeente Weert heeft de subsidieaanvraag voor het Zintuigenpark Weert richting provincie Limburg ingediend. Ook heeft ze de aanvraag ingebracht en verdedigd bij het provinciaal projectenprogramma met bijbehorende toeristisch recreatieve visie voor Midden-Limburg (in het kader van de motie leisure). Het park is aangelegd door Spereco B.V., het Weerter bedrijf in speel-toestellen en natuurlijk spelen.