Uniek optreden van rapper ReaZun

Foto via: https://www.facebook.com/ben.hartmanreazun

Op zondag 25 februari zal de Nederlandse Hip Hop act ReaZun een optreden geven in het theater café van Theater de Huiskamer.

Dit optreden is de afsluiting van een project dat onlangs heeft plaatsgevonden voor een groep jongeren van het AZC in de leeftijd van 13-18 jaar, die zonder ouders naar Nederland zijn gevlucht. De jongeren hebben een aantal workshops gevolgd waaronder koken door Restaurant Amusant, tekenen door Mohammad Attar en hip hop tekst schrijven door Ben Hartman. Het doel van deze workshops was elkaars cultuur beter te leren kennen en mensen samen te brengen door creatief bezig te zijn. 

Alle deelnemende partijen (RICK, DIEP Events en de jongeren van het AZC) blikken terug op een succesvolle samenwerking en verheugen zich op de HIPHOP act van ReaZun komende zondag bij Theater de Huiskamer.

Reazun

ReaZun zag alle Nederlandse zalen en vele relevante festivals door heel Europa als ‘die Franse rapper’ van het beruchte ‘Kyteman’s Orchestra. Na deze epische zegetocht werkte hij met de Amsterdamse producer “Navbeats” aan een Frans / Sranang / Engelse plaat genaamd “Bahtir”, waarna het echt tijd werd om zich verstaanbaar te maken in zijn moerstaal.

Navbeats produceerde ook die eerste Nederlandstalige plaat, genaamd: “Ik Ben Hartman”, welke hen (weer) op Lowlands bracht, en inspireerde tot nieuwe paden. Dat nieuwe, meest actuele pad betreft een samenwerking met de jonge maar briljante producer: Johnkonatty. Het album dat ReaZun samen met hem maakt staat gepland om uit te komen in 2018.

Het optreden van ReaZun vindt plaats op 25 februari in Theater de Huiskamer in Weert, de deuren gaan open om 13:30 uur en de toegang is gratis.