Update – (Foto’s) Grachten terug op de Singel van Weert is nog altijd toekomstmuziek, maar toch lag er vrijdagavond een boot op de Kasteelsingel.

Het betrof een gevalletje grote pech. Een aanhanger met daarop een zeilboot had vermoedelijk een stoeprand of steen geraakt. Daardoor brak een wiel van de as af. De combinatie strandde vervolgens deels in de middenberm en deels op het asfalt. Bij het incident raakte niemand gewond.

De boot moest worden afgesleept door een berger. Hierdoor is de Kasteelsingel enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Medewerkers van Reinigingsdienst Weert boden hulp en maakten de weg schoon. De Kasteelsingel is inmiddels weer vrijgegeven.

Update

Oorzaak is nadien bekend geworden. Men had geen steen of stoeprand geraakt, maar de lagers van de as waren oververhit geraakt waarna het wiel afbrak.