Dronken vrouw raakt auto kwijt

De politie werd afgelopen vrijdagavond gealarmeerd voor een ongeval op de Vosseweg in de wijk Boshoven.

Agenten troffen daar een auto aan die half in de sloot stond geparkeerd. Bij de auto was een vrouw aanwezig waarbij agenten het vermoeden hadden dat ze onder invloed van alcohol was. Toen de agente haar wilden onderwerpen aan een blaastest weigerde ze dat. De vrouw werd voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Ze ging niet zomaar mee en verzette zich bij de aanhouding.

Eenmaal op het politiebureau bleef de vrouw vervelend. De agenten kregen de nodige beledigingen naar hun hoofd geslingerd en de vrouw probeerde een agent te schoppen.

Na een ademanalyse bleek dat de vrouw 1075 µg/l alcohol in haar adem had, bijna 5 keer de toegestane hoeveelheid als ze een rijbewijs had gehad. Haar rijbewijs bleek echter al eerder te zijn ingevorderd vanwege rijden onder invloed, zo meldt de politie Weert via Facebook. Haar auto is dit keer in beslag genomen en zal mogelijk worden vernietigd.

Ze mag zich binnenkort bij de rechter gaan verantwoorden. “Alcohol en verkeer gaan niet samen!”, aldus de politie.