Update 18.45u – (Foto’s / video) De hulpdiensten zijn donderdagmiddag massaal gealarmeerd voor een grote brand bij een pand aan de Maaseikerweg.

Bij aankomst van de hulpdiensten stond het pand al in lichterlaaie. Er was sprake van flinke rookontwikkeling. Een vrouw kon tijdig uit het pand worden gehaald en is in de ambulance nagekeken. Of er sprake is van meerdere slachtoffers is niet bekend.

Volgens buurtbewoners was het pand vorig jaar nog gerenoveerd. Ook zouden er voertuigen (Unimogs) staan opgeslagen in het pand wat in brand staat.

De brandweer is druk bezig met de bluswerkzaamheden. De brandweer van Stramproy en Weert krijgt tevens ondersteuning van de Belgische brandweer. De Maaseikerweg is afgesloten in beide rijrichtingen. Het verkeer wordt omgeleid.

Sein brand meester

Het boederijpand is ingestort en kan als volledig verloren worden beschouwd. Inmiddels is het sein brandmeester gegeven. De brandweer zal wel nog enige tijd bezig zijn met nabluswerkzaamheden. De Maaseikerweg blijft nog enige tijd afgesloten.

Update

Door kordaat optreden van de brandweer, is de brand niet overgeslagen naar de woning, die een tiental meters van de loods ligt. Heel even is het niet bekend waar de eigenaren zijn van het pand, waarop een ambulance en een traumaheli zijn gewaarschuwd. Na korte tijd bleken ze buiten te staan.

De loods, een voormalige langgevel-boerderij van 34 bij 13 meter, werd gebruikt als een restauratieplaats voor Unimogs, een kleine compacte vrachtauto. De zoon van de eigenaar heeft een exemplaar nog naar buiten kunnen halen evenals een heftruck. De eigenaar zelf heeft getracht om de brand te blussen, maar was vanwege het vuur en de rook naar buiten gegaan.

Om 16.45 uur werd het sein “brand meester” gegeven. De brandweer zal nog enkele uren nodig hebben om de vuurresten nog te doven. De stichting Salvage die namens de verzekeraar optreedt, zal bekijken of de familie in de verderop gelegen woning kan verblijven, die rookschade heeft opgelopen.

Video via Youtube

https://youtu.be/1gbAjDoAV84