Half Weert op de been voor ‘Kwis’

(Foto’s / video) Na een succesvolle eerste editie in 2017 organiseerde Ladies’ Circle Weert deze zaterdag opnieuw een Wieërter Kwis. De ´dorpskwis´ zette vorig jaar heel Weert op zijn kop, dat was dit jaar niet anders. Honderden mensen waren op de been om de vragen te beantwoorden.

Deelnemende teams gingen de strijd met elkaar aan om een geldbedrag voor hun eigen lokale goede doel binnen te halen. Teams bestonden veelal uit vrienden, familie, collega’s en afvaardigingen van een vereniging. De start was in het Keenterhart. Daar moesten de afgevaardigden van de teams een vragenlijst ophalen. Op de vragenlijst stonden kennis, doe- en denkvragen. Vele daarvan hadden een lokaal karakter.

Wie dacht dat het beantwoorden ervan makkelijk was, vergiste zich. De vragen lieten zich namelijk niet makkelijk googlen. Diverse locaties in Weert waren gericht als ’thuisbasis’ waar de teamleden bij elkaar kwamen. Soms waren er grote teams van meer dan 10 personen gemobiliseerd. Samen sta je immers sterk. Voor sommigen opdrachten moest men op locatie aan de slag, zoals bij de St. Martinuskerk, op Laar en op het Moeselplein.

Video via Youtube

https://youtu.be/9SiYD2jDYdQ