‘Van Horne Wandeling’ gepresenteerd

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s) In het kader van het Van Horne Jaar 2018 presenteerden de Weerter stadsgidsen op vrijdag 16 maart in de ontvangstzaal van het klooster van de zusters Birgittinessen, Maasstraat 7 in Weert, de ‘Van Horne Wandeling’. Het eerste exemplaar van het ‘Van Horne wandelboekje’ werd door voorzitter Frans Oerlemans uitgereikt aan de wethouder van Cultuur, Geert Gabriels.

De stadsgidsen hebben een speciale stadswandeling voorbereid die voert langs locaties die een relatie hebben met de Van Hornes en in het bijzonder met Philips van Montmorency, graaf van Horne en heer van Weert. Ook werd een klankbeeld vertoond dat een vaste filmische introductie zal zijn op de Van Horne Wandeling. Het klankbeeld toont met kaarten en foto’s het verhaal over het ontstaan van Weert, de vestiging van de adellijke familie Van Horne in Weert en het leven van de doorsnee Weertenaar rond 1565.

Boekje

Deelnemers aan een groepswandeling, maar ook individuele wandelaars, kunnen na afloop alle hoogtepunten van de route nog eens teruglezen in een rijk geïllustreerd boekje (ca. 40 pagina’s, A-5 formaat) die de stadsgidsen voor deze gelegenheid hebben samengesteld. Het boekje is tegen een kleine vergoeding te koop.

Meer informatie zal volgen via: https://www.stadsgidsenweert.nl en https://vvvmiddenlimburg.nl.
[nggallery id=’6208′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie