Woensdagavond plaatste supermarkt Jumbo Stramproy een filmpje op hun Facebookpagina waar ze een ‘bijzondere’ Paasactie aankondigde.

In het filmpje was te zien dat er in Stramproy konijntjes waren gered. Deze geredde konijntjes kon je dan op zondag 1 april meenemen wanneer je voor minimaal 25 euro aan boodschappen zou besteden bij de supermarkt. Zo kregen de geredde konijntjes alsnog een warm thuis.

Maar dit was dus een voortijdige 1-april-grap. Niet iedereen kon dat waarderen. In de beelden werd het Bèèle-Erfke herkend. Het dierenparkje kreeg vervolgens de volle laag van de kritische medemens en ondervonden hinder van de aprilgrap. Ook via Facebook stroomde de kritiek binnen via de reacties.

Offline en excuses

De Jumbo Stramproy was zo geschrokken van de kritiek op de aprilgrap dat ze het filmpje offline haalden. Ook heeft men excuses aangeboden en dan met name aan het Bèèle-Erfke.

“Jammer dat er veel mensen zijn die dit zeer serieus hebben genomen, ondanks dat het overduidelijk was dat het om een 1 april grap ging. Zo serieus zelfs dat onze vrienden van het Bèèle-Erfke hier veel hinder van hebben ondervonden, dat is natuurlijk nooit onze bedoeling geweest. We bieden onze oprechte excuses aan het Bèèle-Erfke aan want dit is nooit de bedoeling geweest van onze 1 april grap.”, aldus Ralf Jansen van Jumbo Stramproy.

De Jumbo laat tevens weten dat ze het erg jammer vinden dat een kleine groep mensen deze overlast kan veroorzaken. Veel mensen hadden wel door dat het om een april-grap ging en konden er wel mee lachen.