Open Dag Recreatiegebied IJzeren Man

Op zondag 8 april organiseert Recreatiegebied De IJzeren Man van 11.00 tot 16.00 uur een gezellige Open Dag met activiteiten voor jong en oud. Bezoek de markt met infostands bij het Natuur- en Milieucentrum, doe mee aan de amuse fietstocht of bezoek het nieuwe Zintuigenpark Weert.

Het centrale thema van de open dag is “Laat je prikkelen”. Hiermee verwelkomen de ondernemers en verenigingen van samenwerkingsverband de IJzeren Man het recent geopende Zintuigenpark Weert in dit gebied.

Tijdens de Amuse fietstocht zal er extra aandacht zijn voor de zintuigen “ruiken & proeven” waar je ook nog eens leuke prijzen kan winnen! Bij verschillende activiteiten verspreid over het gebied kan ervaren worden wat je het hele jaar door kan beleven in recreatiegebied de IJzeren Man in Weert. Doe je mee met de activiteiten dan kan je met een stempelkaart een ijsje verdienen! Deze stempelkaart is af te halen bij de infostands op de parkeerplaats.

Zo kan je bij Klimbos Weert “zien” hoe men een rescue uitvoert uit het parcours. Deelnemen aan een oefeninstructie behoort ook tot de mogelijkheden. Of ga een kijkje nemen bij de waterskibaan waar je tegen een gereduceerd tarief kan waterskiën.

Vakantiepark Weerterbergen

Ook bij Vakantiepark Weerterbergen is iedereen welkom. Waterfietsen is mogelijk tegen het gereduceerd tarief van €2,50 / half uur. En het zintuig “horen” komt tot uiting tijdens Koos voorleestheater, poppenkast en de mini disco voor de allerkleinsten.

Blue Stables

Een voorbeeld van “voelen” kan je vinden bij Blue stables. Daar kunnen kinderen voor een kleine vergoeding hoefijzers verven en een ponyritje maken. Iedere bezoeker krijgt een lot waarmee een leuke prijs gewonnen kan worden.

Amuse Fietstocht

Ook dit jaar kan er weer worden deelgenomen aan de speciale Amuse Fietstocht. De tocht van 17 km of 25 km voert je door het prachtige IJzeren Man gebied en stopt op vijf horecalocaties voor een culinair hapje. Je kunt tussen 11.00 en 13.00 uur starten bij het Natuur- en Milieucentrum, Geurtsvenweg 4.

De fietstocht is voor €10,- te boeken via www.ijzerenmanweert.nl. Ben er snel bij want vol = vol. Je kunt de route ook met de auto afleggen en tevens is er een leuke prijsvraag gekoppeld aan de fietstocht waarmee je o.a. een lunch voor 2 personen kunt winnen.

Kijk voor het complete aanbod van de Open Dag op www.ijzerenmanweert.nl en kom langs op 8 april.