Politie neemt auto in beslag

(Foto’s) De politie heeft donderdagavond in het centrum van Weert een auto in beslag genomen.

De automobilist werd aan de kant gezet vanwege een gepleegde overtreding, zo meldt een woordvoerster van de politie Limburg. Om welke overtreding het ging kon ze niet zeggen. De overtreding was dermate ernstig dat de politie de auto in beslag nam.

De auto werd afgesleept door een berger. De bestuurder ging vervolgens te voet naar huis. Het Openbaar Ministerie (OM) zal de zaak verder afhandelen.

Openbaar Ministerie

Volgens het OM wordt een auto in beslag genomen bij een overschrijding van 100% van de toegestane snelheid (of meer) en/of bij gevaar of hinder voor de veiligheid op de weg. De periode dat de auto in beslag genomen blijft, is afhankelijk van het oordeel van het Openbaar Ministerie. Bij dit oordeel wordt ook rekening gehouden met eventuele eerder gepleegde strafbare feiten.

Update

De auto bleek al een aantal maanden niet te voldoen aan de APK-verplichting.