Cultureel ontmoetingscentrum open

1 reactie

(Foto’s) Burgemeester Heijmans heeft zaterdag Cultureel Ontmoetingscentrum Parallel geopend. Het cultureel ontmoetingscentrum, gevestigd aan de Parallelweg, is een onderdeel van Al-Osra Zorg. Al-Osra biedt Nederlands van allochtone komaf, die de weg naar de hulpverlening niet makkelijk kunnen vinden, een helpende hand.

Men merkte dat veel migranten niet op tijd gebruik maken van de bestaande voorzieningen. Deze mensen leven vaak geïsoleerd en durven het contact met de medemens niet aan. Ook wanneer er sprake is van psychosociale problemen, durven zij de hulp niet te vragen. Het nieuwe ontmoetingscentrum moet het contact makkelijker maken.

Het Cultureel Ontmoetingscentrum Parallel wil de bestaande kloof tussen bepaalde burgers in Weert dichten. Men wil dat mensen elkaar gaan ontmoeten, met elkaar in contact komen en praten op een veilige plek.

Over Parallel

Het woord parallel heeft in deze twee betekenissen. Men is gevestigd aan de Parallelweg. En bij het parallel lopen er altijd twee processen naast elkaar. In de visie van Al-Osra Zorg is dat twee (of meerdere) culturen of samenlevingen, die in harmonie naast elkaar kunnen leven, zelfs af en toe in elkaar overlopen. Ze vinden dat ieder mens een individu is met een bepaalde rol. Wat als mensen die rol nu eens op gingen pakken en de regie zouden nemen over hun rol. Dat wil men bewerkstelligen.

Wat is er te doen in het ontmoetingcentrum

Bij Parallel organiseert men diverse activiteiten. Je kan hierbij denken aan filmavonden, discussieavonden, huiswerkbegeleiding, creatieve workshops, enzovoort. Daarbij nodigen ze alle mensen van Weert uit, zowel migranten als Nederlanders, om samen te komen, samen iets te doen en contact te leggen. Met elkaar praten over opvoeding, cultuurverschillen en elkaar vragen te stellen. Wees nieuwsgierig.

Opening

Zaterdag werd het ontmoetingscentrum officieel geopend door burgemeester Heijmans. Het werd een feestelijke opening met dans en muziek. Tussentijds werd er natuurlijk genoten van allerlei lekkernijen. Bekijk een sfeerimpressie via de foto’s.

[nggallery id=’6368′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie