Het kerkdorp Swartbroek is de parel in de kroon van Weert. Geniet van een mooie wandeling, diverse culturele activiteiten en de schoonheid van Swartbroek.

Schutterij St. Cornelius organiseert in samenwerking met andere verenigingen en partijen in het dorp een ‘cultuurhistorisch dagje Swartbroek’. Wandelvereniging OLAT en Natuurmonumenten organiseren fraaie gezinswandelingen van 5 km en 7,5 km door natuurgebied ‘De Krang’ en langs andere dorpsfeestlocaties waar de bezoeker een kijkje kan nemen en uitleg krijgt.

Deze locaties zul je passeren

– De bakstenen kerk van de H. Corneliusparochie.
– Het militaire kerkhof.
– Spoeëkejaegers standbeeldje.
– Theepottenmuseum en atelier van Saskia Lavell
– Werkschuur en kantoor Natuurmonumenten (hier verzorgt Bèr Peters de boeiende presentatie ‘Ken jij je dorp?’).
– Het schietterrein van schutterij St. Cornelius.
– Molen de Hoop, waar tevens een expositie te zien is van Henny Korten.

Zie voor het volledige programma www.stcorneliusswartbroek.eu.

Inschrijven van 10.00 uur tot 15.00 uur in het schutterslokaal, Ittervoorterweg 70H Swartbroek. Deelnamekosten € 1, -. Informatie te verkrijgen via: [email protected] Het evenement is mede mogelijk gemaakt door steun van: de provincie Limburg, de gemeente Weert, Samenfonds 0495, dorpsraad Swartbroek en vele vrijwilligers.