Lintje voor Jac Frencken

(Foto’s) Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontving de heer Frencken op zaterdag 28 april een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde aan het eind van het Oranjeconcert dat is uitgevoerd door de Stedelijke Harmonie Sint Antonius. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.W.T. (Jac) Frencken woont in Weert.

Stedelijke Harmonie Sint Antonius

In 2018 is de heer Frencken veertig jaar lid van de Stedelijke Harmonie Sint Antonius. Hij vervult voor deze harmonie al twintig jaar de rol van archivaris. Daarnaast is hij ook actief in de onderhoudsploeg, die reparaties in en om het muziekhuis uitvoert. Ook is hij eindverantwoordelijk voor de nieuwsbrief van de vereniging.

De Rogstaekers

Sinds 2011 verzorgt de heer Frencken het archief van stadsvastelaovendjvereiniging “De Rogstaekers”. Hiervoor heeft hij reeds talloze uren doorgebracht in het Gemeentearchief van Weert, om te speuren naar bruikbare historische informatie. Tijdens het 8 x 11 – jarig jubileum van de vereniging in 2014, heeft hij een tijdelijke expositie ingericht in het Gemeentemuseum “De Tiendschuur”. Ook heeft hij zijn muzikale bijdrage geleverd aan het jubileumfeest “Efkes wat ângers”. Bij de Wieërter Vastelaovendjproms in 2008, 2009 en 2010, was hij niet alleen muzikant, maar heeft hij ook een bijzondere bijdrage geleverd door het verzamelen, kopiëren, documenteren en verspreiden van de nodige bladmuziek.

Bospop

Al tien jaar lang is de heer Frencken mede verantwoordelijk voor de stroomvoorzieningen van dit popfestival. Vanaf het eerste moment dat met de inrichting van het terrein wordt gestart, is hij van de partij. Het “stroomteam” is verantwoordelijk voor de aanleg van de totale stroom-infrastructuur voor het gehele festival.