Politieman aangevallen

(Foto’s) De politie heeft maandagmiddag drie mannen aangehouden op de Louis Regoutstraat. Dit gebeurde nadat er een handgemeen was ontstaan tussen de agent en de verdachten.

De betreffende agent stopte op de Louis Regoutstraat om in gesprek te gaan met de drie jongens. Aanleiding was een winkeldiefstal die net daarvoor had plaatsgevonden, zo meldt een woordvoerster van de politie.

Toen de mannen werden benaderd door de agent werden ze agressief. Het leidde tot een gevecht waarbij de agent op de grond werd geduwd. Een van de mannen ging bovenop de agent zitten om met hem in gevecht te gaan. Alerte voorbijgangers grepen direct in. De voorbijgangers overmeesterden de agressieve man en haalden de andere mannen uit elkaar.

Al snel waren meerdere eenheden ter plaatse en kon het trio in de boeien worden geslagen. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het cellencomplex in Roermond.