Op donderdag 12 april a.s. vindt er in de Maroy Bar te Stramprou een uniek evenement plaats.

Er wordt op een speelse manier een pub-cursus ”Appe in ’t plat” op touw gezet. Met “plat” wordt bedoeld het Stramproyer dialect. Het evenement is vooral bedoeld voor de jeugd die onderling “appt” bij het leven.

Ieder doet dat op zijn eigen manier. Niks mis mee, maar de initiatiefnemers hebben zich tot doel gesteld dat de “appers” zich nóg beter kunnen uitdrukken als ze weten hoe de klanken van het Roojer dialect weergegeven kunnen worden. Uitgangspunt is de spelling die Veldeke Limburg hanteert en propageert (waarbij uitzonderingen onvermijdelijk zijn).

Deelname is natuurlijk alleen mogelijk als je een telefoon bij je hebt, want die staat die avond centraal. Het belooft op een speelse manier een prachtig gebeuren te worden. De avond start om 20.00 uur in de Maroy Bar, Julianastraat 20 te Stramproy. De organisatie is in handen van Heemkundevereniging Stramproy.