Ree overleeft duik in sluis 16 niet

(Foto’s / video) De brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 3.10 uur gealarmeerd voor een dier te water in de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van sluis 16 in Weert.

Een medewerker van een beveiliginsbedrijf had een ree vast zien zitten in het hekwerk bij de sluis. Met wat duw- en trekwerk wist de ree uit de benarde positie te komen. De ree sloeg daarna meteen op de vlucht en spong in de sluis. De beveiliger waarschuwde daarop meteen de brandweer.

De brandweer kwam met een tankautospuit en boot ter plaatse. Intussen werd contact gelegd met Rijkswaterstaat die op afstand het waterpeil in de sluis liet zakken. Echter nog voordat de brandweerboot de sluis binnen kon varen was de ree komen te overlijden.

Het overleden dier is vervolgens door de brandweer uit de sluis gehaald en overgedragen aan de dierenambulance.

Video via Youtube

https://youtu.be/i2P6cpu4iQk