Vijfde Slootjesdag zondag 10 juni

Op een zondagmiddag kunnen kinderen lekker aan het water in de tuin van het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man waterdiertjes vangen.

De kinderen gaan aan de slag met schepnetjes waarna ze hun vangst in een plastic bak verzamelen. Het scheppen is een spannende activiteit omdat iedereen nieuwsgierig is naar wat hij gevangen heeft. Om daar achter te komen gaan ze naar de onderzoekshoek waar zoekkaarten, loeps en microscopen aanwezig zijn. Met deze hulpmiddelen kunnen de waterdiertjes beter bekeken worden en als ze dat willen op naam gebracht worden.

Iedereen wordt geholpen door ervaren natuurgidsen. Deze activiteit vindt op zondag 10 juni plaats in het IJzeren Man gebied rondom het Natuur- en milieucentrum (NMC). De activiteit is gratis en het NMC zorgt voor de nodige materialen. Aanmelden is niet nodig, laarzen zijn wenselijk en zelf een schepnet meenemen mag. Ouders en grootouders zijn welkom met hun kinderen en kleinkinderen vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur.