De dorpsraad Swartbroek en alle verenigingen van Swartbroek organiseren op zaterdag 9 juni a.s. voor het eerst een Swartbrookse Daag. Gedurende de middag en avond worden op het Sint Cornelisplein tal van activiteiten op gebied van zang, dans, sport en spel georganiseerd voor jong en oud.

Zo zal de voetbalvereniging het penaltytrappen organiseren, de carnavalsvereniging een beach-volleybaltoernooi, het mannenkoor zorgt voor zang door het Tapzingen, de schutterij regelt het luchtbuksschieten, bij de biljartvereniging kun je biljarten, de ouderenvereniging organiseert het Jeu de Boules, de vrouwenvereniging gaat wafels bakken, Cantarella regelt een jeugdhonk waar de jeugd o.a. kan gamen en kindervakantiewerk zorgt voor een springkussen en de kinderen kunnen straattekenen.

Ook zal er op een podiumwagen diverse optredens van zang, dans en muziek zijn door o.a. Mannenkoor Eendracht, Koor Cantarella, Dancing Kids en de Spoeëkejaegerskapel. Daarnaast zal er doorlopend een promotiefilmpje en foto’s van alle verenigingen van Swartbroek worden getoond op een groot scherm.

De dag begint om 15:00 uur. De diverse activiteiten zullen beschikbaar zijn tot ongeveer 19:00 uur. Hierna is er nog live-muziek, Swartpop genaamd, tot ongeveer 23:00 uur. De entree is gratis.