Laurence Jones naar de Bosuil

Foto door: Christie Goodwin

Bluestalent Laurence Jones komt op zondag 27 mei samen met zijn band naar Weert voor een optreden in De Bosuil. Laurence zal nummers spelen van ‘TheTruth’, zijn vijfde studioalbum dat in maart is uitgekomen.

Op zijn zeventiende begon Laurence zijn eigen bluesband. Hij won drie jaar op een rij de ‘Young Artist Of The Year’ award op de British Blues Awards. En nu, op zijn 25ste, heeft hij vier albums uitgebracht en over de hele wereld getoerd in de voorprogramma’s van onder andere Status Quo, Gary Clark Jr, Kenny Wayne Shepherd, James Bay, Van Morrison, Buddy Guy, Robert Cray, Joe Bonamassa, en Eric Burdon. In Nederland speelde hij onder andere op het North Sea Jazz Festival (2016) en Bospop (2017) en diverse kernpodia.

De tien songs van ‘The Truth’ werden opgenomen in de oude Sony Studio’s in Miami. De pre-productie van het album is gedaan op Curaçao waar Laurence met zijn band drie weken verbleef. Meer dan op de vorige albums van Laurence, zijn de liedjes op ‘The Truth’ poprocksongs. De zangmelodie in combinatie met de rauwheid van de bluesgitaar zorgt voor een toegankelijk album dat lekker in het gehoor ligt. Laurence: “Op ‘The Truth’ ga ik een kant op die ik altijd al wilde; die van de cross-over blues. Mijn helden John Mayer, Eric Clapton en Jimi Hendrix slaagden erin om bluesmuziek toegankelijk te maken voor de massa, iets wat ik met dit album ook voor ogen heb. Ik kan niet wachten om ‘The Truth’ aan iedereen te laten horen!”

Laurence Jones | Zondag 27 mei – De Bosuil, Weert
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: 17,50/ 20,00
https://www.debosuil.nl/programma/laurence-jones/
www.laurencejonesmusic.com
www.facebook.com/laurencejonesmusic