Uitslag Munten voor Muziek-festijn

Tijdens koopzondag 27 mei vond voor de eerste keer het Munten voor Muziek-festijn plaats. Het evenement bood muzikale talenten hét podium om Weert op een ludieke manier kennis te laten maken met hun kunsten. Een lokale mystery jury heeft de act van Loes Roost en Mayra Salimans als winnaar uitgeroepen.

Centrummanagement Weert organiseerde in samenwerking met het Regionaal Instituut Muziek- en Kunsteducatie (RICK) de eerste editie van het Munten voor Muziek-festijn. Zo’n vijftien acts gaven een optreden in de binnenstad. Een mystery jury beoordeelde de artiesten op muzikaliteit en straatwaardigheid.

De winnaar van het eerste Munten voor Muziek-festijn is de act van Loes Roost en Mayra Salimans. Afwisselend zongen de dames op de Nieuwe Markt diverse pophits, zichzelf begeleidend op het keyboard. Vooral het erg uitgebreide repertoire aan (ballad)popsongs viel op. De optredens konden, mede vanaf de terrassen op het plein, op veel enthousiaste reacties rekenen.

De tweede plaats is behaald door Nieuw Leven Weert. Het gezelschap, spelend op de hoek van de Van Berlostraat en de Langstraat, was een deel van het muziekteam van de Christelijke Gemeenschap Nieuw Leven Weert en trok de aandacht met een hoge mate van enthousiasme in hun muziek. In een mix van pop en folklore werden bezoekers verrast met diverse meerstemmige uptempo nummers. De opbrengst van het optreden was voor het Kinderdorp in Borneo.

In de Beekstraat hebben liefhebbers kunnen genieten van de klanken van de act Maggie Dae, in het dagelijks leven bekend als Marlieke van Dooren. Zij heeft de derde prijs gewonnen. Bewapend met alleen een gitaar bracht zij deze zondagmiddag prachtige nummers ten gehore en wist ze menig passant op te vrolijken. Ze zong vooral popmuziek, beïnvloed door country en blues.

De eerste prijs ontving een shoptegoed van 100 euro, de tweede en derde prijs elk 50 euro. Daarnaast hebben de muzikanten natuurlijk gespeeld voor de inhoud van hun pet, centenbakje of muziekkoffer.

Het eerste Munten voor Muziek-festijn mag een succes genoemd worden, met een flinke diversiteit aan muziekinstrumenten. Bijzonderst was misschien wel de deelname van Yeapsystar live op een theremin. Dit elektronische instrument wordt bespeeld door de afstand tussen twee antennes te variëren, hetgeen veel verwondering bij langslopende bezoekers oogstte. Helaas kon het optreden van Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid vanwege een korte maar hevige regenbui geen doorgang hebben.

Laatste zondag van de maand

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de stad, met uitzondering van parkeerlocaties met een slagboom. Koopzondag 24 juni staat in het teken van Werelds Weert, waarbij de straten en plein uitpakken met elk een eigen landenthema.

Bekijk een kleine sfeerimpressie (via Ambiance Events).