Natuurbrand bij De Hoort

2 reacties

Budel-Dorplein – (Foto’s) Vrijdagavond rond 21.00 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand bij natuurplas De Hoort in Budel-Dorplein.

De brand in het natuurgebied woedde op een lastig bereikbare locatie. De brandweer kon de brandhaard niet via de hoofdingangen bereiken en moest via een alternatieve weg de brand zien te bereiken. Uiteindelijk wist met via een akker dichterbij te komen. Hiervoor moest men wel diverse omheiningen open knippen.

Uiteindelijk trof men een gebied van circa 15 bij 15 meter aan dat in brand stond. Met zogeheten vuurzwepen wist men het vuur grotendeels te doven. Ondertussen arriveerden ook een tankautospuit uit Maarheeze en een waterwagen uit Reusel die de brandweer van Budel kwamen ondersteunen.

Door de brandslangen aan elkaar te koppelen wist men uiteindelijk met water de smeulende resten te doven. De locatie werd goed nat gemaakt zodat men er zeker van was dat de smeulende resten niet opnieuw zouden aanwakkeren.

De oorzaak is vrijwel zeker menselijk handelen geweest. Of dat per ongeluk of met opzet is geweest is niet bekend.

Tweede brand

Het is de tweede natuurbrand bij De Hoort in relatief korte tijd. Op 22 april j.l. moest de brandweer ook al uitrukken voor een brand bij de natuurplas. Ook toen was menselijk handelen de oorzaak.

[nggallery id=’6449′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties