Ambulancepost officieel geopend

(Foto’s) De standplaats Weert van AmbulanceZorg Limburg-Noord heeft nu officieel een nieuwe ambulancepost. Door de betere ligging kunnen de ambulances sneller ter plaatse zijn in de regio. De nieuwe ambulancepost ligt op de hoek Ringbaan-Noord / Saturnus en biedt plaats aan vier ambulances. Het gebouw is op een bijzondere duurzame en ecologische manier gebouwd. Vrijdag 25 mei werd de officiële opening verricht door loco-burgemeester Sterk van de gemeente Weert en Ans Vullers, manager standplaats Weert.

Vanaf de nieuwe locatie kunnen ambulances die met spoed naar een hulpverlening moeten nog sneller ter plaatse zijn. Vanaf de vorige locatie aan de Celsiusstraat in Weert gingen er geregeld kostbare secondes verloren. Zo hoeven de ambulances ‘s nachts nu niet meer te wachten voor de slagbomen op het bedrijventerrein Kampershoek (1.0) waar de post eerst was gehuisvest. Daarnaast zijn de verkeerslichten op de naastgelegen kruising zodanig ingesteld dat de ambulance vrij baan (groen licht) heeft wanneer deze naar een spoedmelding moet vanaf de ambulancepost.

Het gebouw is al circa twee maanden in gebruik en de ligging heeft er al – samen met nog enkele andere aanpassingen – voor gezorgd dat de aanrijtijden voor spoedmeldingen zijn verkort. Bij een spoedmelding is elke seconde van belang waardoor er meer levens kunnen worden gered. Door een toenemende werkdruk zijn prestaties voor de organisatie steeds belangrijker geworden. In samenwerking met de gemeente Weert is er gezocht naar een geschikte locatie. Uiteindelijk bleek de nieuwe locatie, vlakbij de A2, aan de Ringbaan Noord, het meest strategisch. De dienstverlening wordt hiermee dus nóg beter, nóg sneller maar ook veiliger.

Milieuvriendelijk

Door gebruik te maken van hout, zowel bouw- als isolatiemateriaal, heeft het gebouw een duurzaam karakter. Deze unieke bouwmethode werd door het Roermondse bedrijf Living Sequoia toegepast. Omdat AmbulanceZorg Limburg-Noord maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, is er gekozen voor een duurzaam en energiezuinig gebouw. Het is vervaardigd van duurzaam verantwoorde materialen en het gebouw is CO2 neutraal. Dat wil zeggen dat er geen gas maar uitsluitend zonne-energie verbruikt wordt, afkomstig van maar liefst 126 zonnepanelen die op het dak zijn verwerkt. Hiermee draagt de organisatie niet alleen een steentje bij aan het milieu maar creëert zo ook een gezonde werkomgeving voor haar medewerkers. Insiders spreken van de duurzaamste ambulancepost van Nederland die nu in Weert is geopend.

Video openingshandeling via Youtube

https://youtu.be/qP1wvbpEdZY

[nggallery id=’6502′]