Van apotheek naar woongebouw

Algemeen Economie Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Bij de gemeente Weert is een principeverzoek ingediend voor de transformatie van het pand Nassaulaan 60A-62 tot vier wooneenheden. In het pand was voorheen op de begane grond een apotheek gevestigd. Het college van B&W is onder voorwaarden positief over het verzoek.

Op de verdieping is een zeer ruime bovenwoning aanwezig. Het pand staat inmiddels al langere tijd leeg, sinds 2014. Diverse mogelijkheden voor gebruik van het pand zijn de laatste jaren onderzocht. Dit heeft echter niet tot een concrete invulling geleid.

Bestemmingsplan

Voor het pand is het bestemmingsplan’Woongebieden 2014′ van toepassing. De bestemming is ‘Wonen’ met de aanduiding ‘dienstverlening’. Ter plaatse wordt maximaal 1 woning toegelaten. Deze is aanwezig op de eerste verdieping. Het verzoek van de pandeigenaar richt zich op transformatie van het pand naar 4 wooneenheden, waarbij de volledige dienstverlenende functie komt te vervallen.

Toejuichen

Het college van B&W juicht de plannen toe. Vooral omdat het om transformatie van bestaand vastgoed gaat, waarbij een commerciële functie zoals in dit geval dienstverlening komt te vervallen. Verder is het pand te groot om er één woning van te maken. De ontwikkeling is zeer kleinschalig, het gaat tenslotte om de toevoeging van drie woningen. Verder bestaat er grote behoefte aan woningen voor kleine huishoudens, de toename van het aantal 1-persoons huishoudens is het grootst. Voor het pand zijn reeds vier parkeerplaatsen op eigen terrein aanwezig.

Voorwaarden

De transformatie kan niet vandaag of morgen plaatsvinden. Er moet een akoestisch onderzoek plaatsvinden om te kijken of er wordt voldaan aan de Wet geluidshinder. Verder wenst het college nog enkele aanpassingen in het voorgestelde ontwerp waaronder de plaatsing van de ramen. Tevens dient er nog een Omgevingsvergunning te worden aangevraagd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties