Toertocht Veteraan Motoren Club

Foto: Henderson DeLuxe motorfiets met 1301cc 4 cilinder motor uit 1922

De toertocht Midden-Limburg, die traditioneel op tweede Pinksterdag wordt verreden, is toe aan haar 30ste editie! Dit evenement op maandag 21 mei 2018 wordt georganiseerd door de Veteraan Motoren Club, een landelijke vereniging van liefhebbers van motoren van vóór 1940.

Behalve veteraan motoren nemen ook na-oorlogse motoren en oude bromfietsen deel aan de rit. Bij goed weer levert dat de laatste jaren zo’n 150 tot 200 rijders op. Door de gunstige ligging van Altweerterheide ten opzichte van België en Duitsland zijn er ieder jaar ook diverse buitenlandse deelnemers van de partij.

De veteraan motoren worden vanaf ca. 10:30 uur één voor één op een podium gepresenteerd, waarna de berijder de motorfiets “en plein publique” mag starten. Ieder jaar opnieuw een prachtig schouwspel, waar veel publiek op af komt.

Startlocatie is als vanouds restaurant De Schuttershoeve te Altweerterheide bij Weert.