Vanaf vandaag staat op standplaats Maaseikerweg de eerste elektrische deelauto in Weert. Deze is onderdeel van Drive CarSharing, een deelautoconcept met 2 locaties en 4 voertuigen in Weert.

Henk Princen, directeur Drive CarSharing Nederland: “Het heeft even geduurd, maar nu hebben we ook een goede! De Renault ZOE met genoeg actieradius voor de milieubewuste autodeler. Een primeur voor Limburg!”.

100% elektrisch

Een 100% elektrische auto met een actieradius van 300km. Elektrisch rijden is de schoonste, stilste en zuinigste techniek en het biedt de beste toekomstperspectieven. Het is bijzonder zuinig, want de motoren gebruiken veel minder energie per kilometer dan gas, waterstof of dieselmotoren. Ook worden de auto’s veel slimmer en zuiniger gemaakt.

Elektrische auto’s kunnen rijden op de enige duurzame energiebronnen die ruim voorradig zijn: stroom uit zon en wind. Nederland is als land heel geschikt voor elektrisch rijden, omdat er relatief korte afstanden worden gereden: de gemiddelde autorit is maar 16,7km.

Goed voor milieu en portemonnee

Elektrisch rijden past perfect in het deelautoconcept. Een auto delen, is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Een deelauto is een huurauto, die je voor korte tijd (minder dan een dag) nodig hebt. Je betaalt een tarief per uur en per gereden kilometer. Drive CarSharing combineert het gemak van een eigen auto met het financiële voordeel van gezamenlijk gebruik. Drive is efficiënt, divers, eenvoudig, voordelig en milieuvriendelijk. 

Meer informatie: www.drive-carsharing.nl

8 REACTIES

  1. Die rijdt dus op kolen of uit gas uit een elektriciteitscentrale. Totaalrendement is echt niet beter dan een auto op benzine of diesel. Rendement Atkinson motor is 40%.
    Rendement centrale + elektromotoren is max 30%.

  2. 12,9% van onze stroom is groen, opgewekt door zon of wind. De co² uitstoot vind elders plaats Kijk eens bij Weisweiler, dat is maar 1 productie locatie er staan meerdere RWE bruinkoolcentrale`s daar.

  3. Dat zou ik als ik u was zeker doen, want kereltje heeft wel gelijk. Maar 12,9% van onze stroom is groen opgewekt door zon of wind.

  4. Als op deze locatie ook nog zonnepanelen geplaatst worden minstens 20 en 2 dikke vette tesla accu`s van 13kwh dan pas spreken we over een groene aanwinst anders niet.

  5. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de CO2 emissie die de productie van deze auto veroorzaakt heeft. Dat is al gauw 15.000 liter brandstof. Dus ga aub geen autos verschrotten om te vervangen door elektrische want die liggen bij 1:20 al minstens 300.000 Km achter.

  6. Hallo Zomaar. Ik krijg de indruk dat wij de enigen zijn in deze discussie die het een beetje snappen.
    Wat zijn er toch veel schapen in ons land. Nablaten!

Comments are closed.