Flavourz Festival in Soerendonk

Soerendonk – Ook dit jaar zal Flavourz Festival neerstrijken op sportpark de Braken in Soerendonk. Het festival dat plaatsvindt op 21 juli van 15.00 tot 01.00 uur richt zich op een breed publiek binnen de gemeente Cranendonck én de regio daaromheen. Een laagdrempelig festival waar iedereen zich direct thuis zal voelen.

Muziekstijlen als House, 90’s, Nederlandstalig én feestmuziek zullen elkaar deze dag afwisselen. Dat betekent dus voor iedereen wel een muziekstijl waar hij of zij van houdt. Optredens worden op twee podia gegeven door maar liefst 16 lokale als bekende top artiesten uit het land.

‘We willen graag ook de jonge opkomende DJ’s de kans geven om naam te maken, en wat is mooier dan draaien voor publiek uit je eigen gemeente’ vertelt organisator Thijs Bakermans. ‘Het blijft een zoektocht naar de juiste artiesten die het publiek kunnen vermaken’ vertelt hij verder. Artiesten als Paul Elstak, Lampegastuh, It all started in the nineties zullen optreden op de Rush Stage. Stef Ekkel, de Lawineboys en Zanger Rens zullen er een groot feest van maken op de Capucijner Stage.

Entree

De organisatie vindt het belangrijk dat het festival voor iedereen toegankelijk is, én betaalbaar. Daarom probeert de organisatie al vanaf jaar 1 zowel de entree prijs als de drankprijs laag te houden. ‘Op deze manier is dit festival voor iedereen betaalbaar, en natuurlijk is het ook prettig dat je er met de fiets heen kunt in plaats van met de taxi’ geeft Don Driessen aan, een van de medeorganisatoren. De entreeprijzen zijn €15,- in de voorverkoop en €20,- aan de deur.

Overkapping

Ook dit jaar zal het festival in de buitenlucht plaatsvinden, echter staan er nu grote overkappingen om het publiek ten alle tijden droog te houden. ‘Vorig jaar werden we verrast door een onaangekondigde regenbui en dat laten we dit jaar niet gebeuren vertelt de organisatie. Last minute hebben we toen overal parasol vandaan kunnen halen met dank aan veel van de lokale ondernemers. Dit jaar zullen beide stages in zijn geheel overkapt worden zonder het gevoel van een buitenfestival te verliezen’. Ook voor de interne mens zal goed gezorgd worden. Eet en drinkgelegenheid de Brasser zal verschillende gerechten aanbieden die passen bij de naam Flavourz.

De kaarten voor het festival zijn zowel online te verkrijgen, als in de fysieke verkoop. Via de website www.flavourz-festival.com kun je kaarten bestellen. De fysieke kaarten zijn verkrijgbaar bij; Boutique Queens, Cafe de Cambrinus, Zuiderpoort, Cafe de Bout, Mr Piepers en de Capucijner.