Jan van Weert in de prijzen op NK

Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap turnen voor de derde divisie plaats in Waalwijk. Een aantal turnsters van Jan van Weert hebben zich voor dit kampioenschap weten te plaatsen. Hiervoor hebben zij door heel het land een aantal wedstrijden geturnd waarbij zij ongeveer 300 turnsters achter zich hebben gelaten.

Jan van Weert kan terugkijken op een zeer geslaagd wedstrijdweekend. Romee van Winkel is namelijk allround bij de junioren op de derde plaats geëindigd. Zij ging dus naar huis met een prachtige Nederlandse bronzen medaille. Ook tijdens de toestelfinales zijn medailles gewonnen. Jan van Weert is namelijk een Nederlands Kampioen op de sprong rijker. Simone Jenniskens heeft twee zeer moeilijke sprongen perfect uitgevoerd waardoor zij het hoogste podium mocht betreden. Ook Beau Entjes mocht na een goede balkoefening het zilveren podium betreden. In de meerkamp kwamen onder andere nog Levi Driessen (27e), Nouk Weijers (35e), Timi Schlatmann (30e) en Beau Entjes (21e) in actie.

Niet alleen in Waalwijk waren de turnsters van Jan van Weert aanwezig. Ook in Heerlen streden zij voor het hoogste podium tijdens het Limburgs Kampioenschap voor de vierde divisie en districtsniveau. Evi Kremers werd hierbij knap tweede op de balk. Allround hebben de volgende turnsters deelgenomen: Tara Ghulam Shazari (6e), Jenna van de Kruijs (5e) en Kayleigh-June Pashouwers (5e).

Men kan met zekerheid stellen dat het wedstrijdweekend voor de turnsters van Jan van Weert goed is geslaagd. Aankomend weekend zal het Nederlands Kampioenschap voor de tweede divisie plaatsvinden in Tilburg.

[nggallery id=’6561′]