9 dagen geen treinverkeer

Informatie Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Vanaf maandag werkt ProRail aan een van de grootste spoorbeveiligingsprojecten van Nederland. Om deze klus uit te voeren is er 9 dagen geen treinverkeer mogelijk van én naar Weert.

Vanaf maandag 16 juli gaat men continu werken op het traject Eindhoven – Weert – Roermond. In deze periode voert ProRail ook diverse werkzaamheden uit in Weert. Het hoofdproject is het vervangen van de treinbeveiliging. Hiervoor vervangen ze oude seinen, maken ze nieuwe betonfundaties en wordt er nieuwe bekabeling aangelegd. De werkzaamheden duren t/m 24 juli 2018.

Op het zogeheten spoorwegemplacement vernieuwt ProRail zes wissels en vervangen ze op een paar locaties spoorstaven, dwarsliggers en spoorgrind. Ook gaat men de overwegen Schoordijk, en de Roermondseweg / N280 vernieuwen. Met de werkzaamheden zorgt ProRail dat de treinen betrouwbaar kunnen blijven rijden.

Overlast

De werkzaamheden kunnen geluidshinder geven omdat er gewerkt wordt met grote machines. Ook kunnen buurtbewoners bij het spoor last hebben van bouwverlichting. Het verkeer op de weg moet rekening houden met afsluitingen van de overwegen. De overwegen Schoordijk en Roermondseweg zijn afgesloten van dinsdag 17 juli 20.00 uur t/m vrijdag 20 juli 7.00 uur. Er wordt een omleidingsroute aangegeven met gele borden.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er NS-bussen tussen Eindhoven en Roermond. Van maandag 16 juli t/m dinsdagochtend 24 juli zet NS de bussen in. De extra reistijd zal ongeveer 30 tot 45 minuten zijn. Kijk voor actuele informatie op www.ns.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie