Basisschool onthult kinderkunst

(Foto’s) Woensdag 4 juli werd het slotstuk van een kunstproject op de basisscholen De Duizendpoot en De Firtel in Stramproy. Beide scholen delen het gebouw “Op Rooj”, sinds de nieuwbouw van enkele jaren geleden.

De kinderen van de basisscholen vonden hun speelplein maar saai, grauw en kleurloos. Dus toen eind 2016 op komische wijze naar hun ideeën werd gevraagd, in Heel Weert Wenst, kwamen er meer dan 20 wensen van kinderen om de speelplaats te pimpen.

De Dorpsraad heeft deze wens opgepakt, en samen met RICK in Weert gekeken naar de mogelijkheden. Dat leverde een idee op, om de houten schutting eens goed aan te pakken. Samen met de lokale kunstenares Els Maes werd een plan gemaakt, waarbij zoveel mogelijk van de creativiteit van de kinderen werd uitgegaan. Zij maakten fantasietekeningen, en die werden op in totaal 76 houten panelen geschilderd.

Bijzonder was dat ook de directe buurt heeft meegeholpen aan de werken. Alle klassen, van groep 1 tot en met groep 8 van beide scholen deden ijverig mee, waardoor meer dan 350 kinderen daadwerkelijk iets van de kunstwerken geschilderd hebben.

Na het afwerken en conserveren van het werk, werd dit door vrijwilligers op de schutting gehangen. En vandaag dus onthuld. De Dorpsrsraad, de schooldirectie, RICK, de kunstenaar, de buren en heel veel kinderen waren apetrots op dit fleurige en kleurige geheel, dat de schuttingen nu versierd.

Samen met wethouder Martijn van den Heuvel volgde de onthulling. Als dank kregen alle kinderen na afloop een heerlijk koel ijsje!

[nggallery id=’6688′]