Update 22.00u – Budel-Dorplein – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal gealarmeerd voor een grote natuurbrand in Budel-Dorplein.

Naast de spoorlijn van de ‘IJzeren Rijn’ aan de Fabrieksstraat was brand uitgebroken op de heide. Door de wind breidde het vuur zich snel uit. Er werd dan ook snel opgeschaald naar grote brand. De rookontwikkeling wat tot in de verre omgeving te zien.

De brandweer van Weert werd ook opgeroepen om bijstand te bieden. De bluswerkzaamheden zullen nog de nodige tijd in beslag gaan nemen.

Update

Rond 18.00 uur had de brandweer het vuur onder controle. In samenspraak met de eigenaar van het natuurgebied wordt het verbrandde gebied ter grote van circa 10 hectare afgeblust. Er zijn in totaal 8 blusvoertuigen ingezet door Brabantse en Limburgse brandweer. Er werden 3 pelotons stand-by gezet om snel in te kunnen zetten indien dat nodig was. Vier waterwagens en een waterwagen van de brandweer Weert stonden stand-by.

Update 22.00u

De brand zal nog enige tijd stankoverlast veroorzaken in de directe omgeving. Samen met de eigenaar van het terrein doet de brandweer er alles aan om dat te beperken. Hiervoor heeft de terreinbeheerder loonwerkers ingezet die met waterwagens de brand verder afblussen.

Video via Youtube

https://youtu.be/C1L8dODzgJM