Limburg Festival volop aanwezig

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Het Limburg Festival draagt graag een steentje aan bij aan de levendigheid in Weert. En bij voorkeur doen ze dat met bijzonder theater op bijzondere locaties. En daar heeft Weert er voldoende van. Daarom zijn ze terug met een mooi en divers programma.

Dit jaar presenteren we wederom het populaire Ommetje Opera. Daarin zal onder andere acte de présence worden gegeven door de zangers uit de nieuwste producties van Opera Zuid, de niet meer uit het Ommetje weg te denken tenor Ben Heijnen en het megatalent -mezzosopraan- Nienke Nasserian. Zij nemen je mee de grenzen over naar daar waar muziek en mooie beelden zich verbinden en uiteindelijk tot één operaspektakel in en rondom de prachtige Paterskerk.

Matzer theaterproducties speelt hun voorstelling “Niemand wacht op je”. Deze handelt over het verlangen naar betrokkenheid bij lokale politiek. Gespeeld in het hart van de politieke arena; de Raadzaal. Zowel de Volkskrant als Trouw gaven deze voorstelling 4 ★★★★

De bezoeker van de voorstelling “Ik Was Hier” van deJong&deWitte treedt de bezoeker een wereld vol onverwachte komische wendingen en zwarte humor binnen. Daarbij ontvouwt zich een magische wereld tussen werkelijkheid en illusie die uiteindelijk volledig in elkaar overloopt. In “Ik Was Hier” ga je op zoek naar verborgen dimensie, wellicht ook in jezelf ….!

Uiteraard verloochen ze de afkomst als straattheaterfestival niet. Daarom heeft de organisatie het Spaanse gezelschap Compañia de circo eia aan zich verplicht. Via circus, oude gewoonten en tradities, creëren de performers een sfeer die je hart laat openen en je écht contact laat maken met de mensen om je heen.

Verder staan er in Nederweert in Theaterboerderij Boeket nog de voorstelling George en Eran lossen de Wereldvrede op van George en Eran en De Grens van Ekaterina Levental. Voor de vrolijke noot zorgen de Franse heren van Les Goulus met hun gratis te bezoeken voorstelling The Horsemen.

Voor meer info over de voorstellingen en hoe kaarten te bestellen raadpleeg www.limburgfestival.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie