Stichting Cuba Adelante naar Cuba

Algemeen Nederweert Regio Reageer 4 min. leestijd

Nederweert-Eind – (Foto’s) Mieke en Gerard Rutjens van Stichting Cuba Adelante uit Nederweert-Eind zijn weer in Cuba geweest. Ze hadden deze keer in totaal 75 kg aan spullen bij zoals tweedehands kleding, schoeisel, gereedschap, speelgoed, ed. Maar ook een rolstoel en rollator gegeven door Medicura uit Nederweert en een 2e hands elektrische driewieler gegeven door Rijwielservice Rob Schreurs uit Nederweert.

Deze keer moest er wel aan extra belasting betaald worden bij de douane in Holguin te Cuba voor het teveel bij hebben aan paraplu’s (5 paraplu’s per persoon toegestaan) en voor de elektrische driewieler.

Voor het laatste weeshuis zijn Mieke, Gerard en hun contactpersoon Carlos, de 15 bedden gaan ophalen, dit kon met de schenking van de Goede Doelen Winkel in Nederweert betaald worden. Nu hebben alle kinderen in de vier weeshuizen nieuwe bedden om op te slapen en daar zijn ze heel blij mee. Er was behoefte in de weeshuizen aan een snelkookpan, blenders en gasfornuis, die ze in de stad hebben gekocht en ook hebben afgeleverd.

Voor alle kinderen hebben ze een klein feestje georganiseerd in de weeshuizen met taart, pizza en frisdrank. Dat was erg gezellig. Mieke en Gerard konden nu met eigen ogen bekijken naar het extra gebouwtje dat bij het weeshuis van gehandicapte kinderen is geplaatst. De Stichting heeft dit begin van het jaar kunnen realiseren. Dit is een ruimte voor de zuster en een ziek kind en een wasruimte. De directrice vroeg of er een mogelijkheid was om het kantoor van de haar wat groter te maken. Dit is tevens ook de ruimte voor educatie van de kinderen in combinatie met de computer. Hierin is eigenlijk geen plaats voor drie personen, een computer en twee tafels. Door een muur twee meter naar buiten te verplaatsen kan dit relatief eenvoudig worden aangepast. Carlos gaat bekijken wat dit gaat kosten.

Een ander weeshuis vroeg of het mogelijk was om de keukenblok te vervangen. Carlos gaat ook dit bekijken. Deze keer zijn Mieke en Gerard ook bij families geweest die erg arm waren en erbarmelijk woonden. Ze werden hartelijk ontvangen maar ze schrokken van de leefomstandigheden waarin de families moesten leven. Ze zagen onder andere dat de mensen op bedden moesten slapen bestaande uit planken, een heel oud matras/schuimrubber of uit wat kleren. Mieke en Gerard hebben besloten om nog wat extra bedden te bestellen om ze voortaan een goede nachtrust te geven.

De rolstoel is naar een mevrouw (80 jaar) gegaan, die al zeker 20 jaar niet meer kon lopen en merendeel van de tijd op haar bed doorbracht. Daar aangekomen zagen Mieke en Gerard dat de mevrouw, samen met haar jongere zuster en oudere broer, in net zo’n omstandigheden leefden als de andere 2 families die ze bezocht hadden. Dus ook voor hen een bed besteld. Ook zijn ze naar de winkel gegaan om wat levensmiddelen en persoonlijke verzorgingsmiddelen voor iedere familie te kopen.

Meer informatie en foto’s over de reis van Stichting Cuba Adelante kun je lezen en zien op de website www.stichtingcubaadelante.nl of op Facebook. Mieke en Gerard plus de mensen in Cuba die hulp hebben gehad, willen iedereen die geld, goederen of hulp gegeven hebben aan de Stichting heel hartelijk bedanken. Ze zijn erg dankbaar voor de hulp die ze hebben gekregen.

[nggallery id=’6724′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie