(Foto’s) De brandweer is dinsdagavond gealarmeerd vanwege een penetrante lucht in de Dahliastraat. Meerdere buurtbewoners hadden geklaagd over een terpentine-achtige lucht in huis. Volgens de buurtbewoners was de geur al een aantal dagen waarneembaar.

Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en Officier van Dienst (OVD) kwamen als eerste ter plaatse om metingen te verrichten. De putdeksels werden geopend en de meetapparatuur sloeg meteen aan. Er bevond zich inderdaad een gevaarlijke stof in het riool.

Er werden diverse metingen verricht om de oorzaak te achterhalen. Ook de garageboxen werden gecontroleerd. Uiteindelijk werd bij een put nabij de garageboxen een hoge concentratie gemeten. Het sterke vermoeden was dan ook dat er bij een put een chemische vloeistof is geloosd.

Een tankautospuit van de brandweer werd vervolgens opgeroepen om het riool door te spoelen. Met het schoonmaakmiddel Dreft werd vervolgens de riolering doorgespoeld. De geurhinder moet nu geleidelijk aan afnemen.

In de woningen kan de geur nog wel een tijdje waarneembaar zijn, hiervoor is het advies om de woning goed te ventileren.