Kermis Baexem op het Kerkplein

Baexem – Na de zeer geslaagde kermis vorig jaren centraal op het kerkplein in Baexem, organiseren De Oude Smidse en Baexheimerhof de festiviteiten weer centraal op het kermisterrein in een grote feesttent. Hiermede wordt de kermis in Baexem een echt centraal dorpsgebeuren, waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten.

Dit jaar is er ook een Heilige Mis op de botsautobaan, een Brunch in de feesttent en is er de mogelijkheid om vanaf de kerktoren te abseilen. In De Oude Smidse en Baexheimerhof zelf zijn op deze dagen dus geen kermisactiviteiten.

Het volledige kermisprogramma wordt als volgt:

Vrijdag 21 september: Wervelende Party met Hard2Get

De aftrap van de festiviteiten wordt gegeven door een wervelende muziekparty: Hard2Get. Met passie en toewijding komen de mannen van Hard2Get naar Baexem om daar de tent op de kop te zetten. Fris en explosief: twee woorden die HARD2GET heel goed omschrijven. Voor ieder wat wils. De beste tracks van een genre in één medley. Geen tijd om naar adem te happen. De allerlaatste hits van Ronnie Flex en Kraantje Pappie achter elkaar. Daarna meezingen met alle classics van vroeger. Het Hollandse lied of Hardstyle meestampers. Alles brengt Hard2Get met vuur en passie. De show van HARD2GET barst uit elkaar van de allerlaatste hits en all time classics. We starten om 20.30 uur.

Zaterdag 22 september: Garagesale

Op kermiszaterdag organiseert Hart voor Baexem de ‘Boaksumse garagesale’ van 11 tot 15 uur. Ben je op zoek naar iets unieks of een koopje? Je vindt het in de garage van een van de vele deelnemers. Het startpunt van de ‘Boaksumse garagesale’ is de feesttent op het kermisterrein in Baexem. Je ontvangt een kaart met de deelnemende adressen. Onder het genot van een kopje koffie of lunch stippel je een route uit. Je slaagt vast en zeker tijdens deze gezellige dorpsrommelmarkt in Baexem!

Zaterdag 22 september: Kermispop – “Chewy and The Locals” & DJ Michel

Zes vrienden met elk een eigen inbreng aan bekende en onbekende hits uit vervlogen jaren. Rock (’n roll), Folk, Pop, Americana, Blues, uit de fifties, sixties, seventies, laat je geheel verrassen. Ze zijn niet in een hokje plaatsen, want er is zó veel fijne muziek. Wat ze spelen is waar ze zelf enthousiast van worden, en dat zie je terug op het podium.

Zaterdag 22 september: Wakeland – “Kermis Edition 2018”

Buiten de jaren 60, binnen in Zaal 3 van Baexheimerhof de ‘Kermis Edition 2018’ van Wakeland met stevige beats en show. 5 jaar Wakeland, een Dance Event, waar aanstormend lokaal talent een podium wordt geboden. Er wordt fors geïnvesteerd in Licht en Geluid, waarmee een spectaculaire show gegarandeerd is. In de Line Up in ieder geval: Deepcrash – The Housebreakerz – BHM – Ri_Low x Burcks – The Lionice. Vanaf 22.00 uur zal het Dance Event losbarsten, met aan het einde een heerlijke afterparty voor iedereen!

Zondag 23 september: Heilige Mis + KermisBrunch + Kerktoren abseilen en tokkelen

Hart voor Baexem organiseert mede op de kermiszondag een tweetal leuke gebeurtenissen in Baexem: Pastoor Vankan zal om 11.00 uur de Heilige Mis verzorgen op de Botsautobaan én er is de mogelijkheid om van de kerktoren te abseilen of te tokkelen! Aansluitend aan de Heilige Mis is er ook een Kermisbrunch in de tent, georganiseerd door De Oude Smidse en Baexheimerhof. De prijs bedraagt € 12,50 voor onbeperkt brunchen van 12.00 tot 14.00 uur, graag van te voren even aanmelden bij de Oude Smidse ([email protected]) of Baexheimerhof (451696).

Zondag 23 september: DJ Ruud & Anderkovver

DJ Ruud zal vanaf 15.00 uur de kermis in Baexem voorzien van swingende muziek, dit als opmaat voor de top-coverband Anderkovver. Hij zal zorgen voor goed in het gehoor liggende muziek passend bij de zondagmiddag kermis.

Rond 19.00 uur wordt het muzikale stokje over genomen door de top coverband Anderkovver: Muzikaliteit met een vleugje humor en een toefje chaos zijn de ingrediënten van Anderkovver. Natuurlijk moet er gedurende het optreden een wisselwerking zijn tussen het publiek en de band. Deze band het vermogen om ook, wanneer het aanwezige publiek liever luistert of met andere dingen bezig is, de avond volledig naar zich toe te trekken om uiteindelijk de tent plat te krijgen.

Maandag 24 september: Dwaze Maandag: Dr. Funkenstein

Om langzaam op gang te komen kun je vanaf 10.00 uur een kaartje komen leggen, Toepen, Kruisjassen, Jokeren. In de loop van de middag zal Dr. Funkenstein (Rob Ronckers) de tent op het kerkplein doen denderen met The Pimp of Old skool Music of met Schlager en House. Niets is Rob te veel. Met zijn onuitputtelijke energie gaan we los op het kerkplein. We starten als vanouds met spek met eier! Gewoon ouderwets gezellig!!

Dinsdag 25 september: Jukebox Dinsdag

De kermis Baexem wordt afgesloten met mooie muziek uit onze eigen muziekinstallatie, ze draaien naar jouw wens, waarbij het heerlijk nagenieten is van de mooie kermisdagen, genieten van een heerlijk drankje, de kermis draait zijn laatste rondjes.

Het kermistentfeest is een samenwerking van De Oude Smidse met Baexheimerhof en dit alles vind plaats op het kermisterrein in Baexem!

Meer informatie: https://www.facebook.com/pages/biz/Baexem-Kermis-629084733919879/