Staande ovatie voor harmonie

Foto via: Richard Dumont

Ruim vierhonderd gasten hebben in de kerk in het Belgische Zottegem met volle teugen genoten van het Van Egmond & Van Horne – concert van de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert. De harmonie gaf een concert op uitnodiging van de stad Zottegem. Die vierden vooral de historische gebeurtenissen van hun Lamoraal van Egmont, 450 jaar geleden.

“Het was werkelijk een prachtige middag”, glundert voorzitter Nico Snellen. “We hebben na de toegift een staande ovatie gekregen en we zijn overladen met complimenten”. Niet alleen over de try-out van het splinternieuwe muziekstuk Van Horne, maar ook over het totale muzikale programma dat we ten gehore brachten.

De volle kerk bestond uit Belgische en Nederlandse gasten. Het gemeentebestuur van Weert, leden van De Aldenborgh en de artiesten van Wieert Amezieertj waren er. Ze bezochten niet alleen het concert, maar namen ook deel aan de andere festiviteiten in Zottegem.