(Foto’s) Zaterdagmiddag vond bij het Suffolkmonument naast de Stadsbrug de herdenking plaats voor het feit dat de stad 74 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetting. De bevrijding geschiedde in 1944 door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon van het Suffolk Regiment.

De herdenking werd georganiseerd door de gemeente Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert. Er was dit jaar een mooie samenwerking met de Vrienden van de Fakkelestafette. Gezamenlijk hebben zij de Stichting Wounded Warriors Nederland mogen uitnodigen. Het cycleteam, 20-tal fietsers van WWNL legde dit jaar de Suffolk Route per fiets af tussen Brussel en Weert.

Het Seniorenorkest van het RICK verzorgde de muzikale omlijsting. Loco-burgemeester Van Eijk was namens de gemeente Weert aanwezig om de aanwezigen welkom te heten. Bekijk een sfeerimpressie.

1 REACTIE

  1. Onze loco burgemeester is zo trots op onze rijke Weerter militaire historie dat ze het niet over haar hart kan verkrijgen om illegaal gevestigde arbeidsmigranten de kans te ontnemen om dit van dichtbij te bezichtigen. Deze migranten verdienen dat ook, want ze zijn ook hard nodig om de winst voor 2 bedrijven flink op te voeren.

Comments are closed.