Philips van Horne MTB-Toertocht

Foto door: Arjanne van der Voorst

Toer- en WielerClub Weert (TWC Weert) organiseert op zondag 11 november, na het enorme succes van de voorgaande jaren, voor de 5e keer de Land Van Horne MTB-Toertocht.

Dit jaar zal de tocht in het teken staan van het Van Horne Jaar. Omdat het 450 jaar geleden is dat Philips van Horne werd onthoofd, wordt de 5e editie van de Land van Horne MTB-Toertocht eenmalig omgedoopt tot Philips van Horne MTB-Toertocht. De tocht wordt georganiseerd samen met de Philips van Horne Scholengemeenschap, die in het schooljaar 2018-2019 haar 50-jarig jubileum viert. In dit kader is een MTB-variant gemaakt van Het Graaf Van Horne wandelpad.

Weert is bij veel wandelaars bekend om zijn “Van Horne pad”. Een prachtig wandelpad over 93 km dat je kennis laat maken met alle natuurgebieden die het land Van Horne (Weert) rijk is. Deze jubileumeditie is eenmalig en heeft een unieke en uitdagende MTB-route van 100 km, die de contouren van het gewaardeerde Van Horne wandelpad volgt. De route kan ingekort worden tot 65, 55, 40 of 30 km. Voor kinderen of beginners is er een route van 15 km.

Deze tocht is met die ruime keuze in afstanden geschikt voor zowel recreatieve als sportieve fietsers op een ATB- of MTB-fiets voor zowel mannen, vrouwen en kinderen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8:00 tot 10:30 uur (voor de 65 en 100 km tot 9:00 uur) bij Partycentrum De Sluis, Industriekade 58 in Weert.

School in Malawi

Aan het jubileum is ook een goed doel verbonden. Deelnemers kunnen het jubileum-onderwijsproject van de Philips van Horne in Malawi steunen door € 1,00 extra inschrijfgeld te betalen die voor 100% wordt gebruikt voor de Chipala school in een krottenwijk in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi.

De Chipala school heeft 8500 leerlingen, 22 lokalen, 75 docenten en het gemiddelde aantal leerlingen per klas is ca. 250 (!). Bijna alle leerlingen krijgen les in de openlucht. Het hele jubileumjaar door organiseert de school acties voor de financiering van de bouw van twee klaslokalen. Zie: www.philipsvanhorne50.nl of FaceBook: pvh50

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 + € 1,00 en voor NTFU leden € 4,00 + € 1,00 (Scan to go aanwezig). Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen. Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een bewaakte fietsenstalling aanwezig.

Voor meer informatie www.twcweert.nl